Oct 07, 2009 22:40
Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
Leikkaa keskikokoinen punasipuli ohuiksi siivuiksi.
Laita paistinpannu kuumenemaan ja pannulle pari siivua pekonia. Kun pannu kuumenee pekonista irtoaa sopivasti rasvaa etteivät ne tartu kiinni eikä ruokaan tarvitse lisätä ylimääräistä rasvaa. Paista noin viisi siivua pekonia kypsäksi muttei käppyräiseksi ja nosta kypsät siivut kuivumaan talouspaperin päälle niin ne muuttuvat jäähtyessään rapeiksi.
Tässä vaiheessa pastan vesi on jo alkanut kiehua ja olet lisännyt siihen suolaa ja pastan.
Paistinpannussa pitäisi olla jäljellä vähän pekonin rasvaa, jos sitä on lammikoksi asti, kaada osa pois.
Laita sipulisivut pannulle ja kaada päälle vettä. Lisää niin paljon timjamia kuin makuaistisi sietää. Anna sipulien hautua pehmeäksi. Pannulla pitää olla sen verran vettä, että sipulit pysyvät kosteina eivätkä tartu pohjaan, ne eivät kuitenkaan saa uida nesteessä. Vettä voi aina lisätä mutta ei kaataa pois.
Sipulien hautuessa ja pastan kypsyessä revi kypsät pekoninsiivut käsin pieniksi paloiksi.
Nuole sormesi.
Kun pasta on kypsää, valuta se ja kumoa lautaselle.
Sekoita pehmeäksi hautunut sipuli pastan joukkoon ja kaada pekonisilppu päällimmäiseksi.
Syö.
ruoka