Padova. вранці на автобусній зупинці. 22.02.2011

Feb 22, 2011 12:48

Найближча до моєї квартири зупинка автобуса номер 13 розташована саме перед ювелірним магазином та майстернею по ремонту мопедів і мотоциків, яких розділяє тільки одна стіна.

Була вже дев'ята ранку, коли, чекаючи автобуса, помітив зелений ФІАТ ПУНТО, що зупинився поруч.
З автомобіля вийшов старшого віку чоловік та щось собі наспівуючи впевнено попрямував до ювелірного магазинчику.
Переконавшись, що двері закриті, запитав на місцевому діалекті: "Оп! А де начальнєг?"

Обов'язок відповісти відчував я не тільки тому, що чоловік в цей час дивися на мене і не тільки тому, що стояв найближче до розвитку подій, але й тому, що двома хвилинами раніше був свідком кавової змови двох власників: магазину та майстерні.

- Пішов випити кави - відповів я.
Чоловік обернувшись до свого ПУНТО, повідомив дружині, яка сиділа в авто, що власник магазину пішов випити кави та скоро повернеться. Очевидно, що цих слів дружина не чула, тому щоб донести свій месидж чоловік спробував імітував процес пиття кави: підніс повільно праву руку до своїх губ, стиснувши пальці так наче тримав у них вушко чашки.
Дружина цей жест зрозуміла по своєму та швидко відкрила дверці авто, щоб піти з чоловіком випити кави. Проте вербальне роз'яснення ситуації, яке окрім всіх людей на зупинці почула також і його дружина, змусили її знову сісти до зеленого ФІАТУ.

В цей час до майстерні мопедів та мотоциклів впевнено підходив інший чоловік, але клієнт ювелірної крамниці, будучи вже компетентним в ситуації, що розвивається, повідомив, що її власника слід трохи почекати, поки закінчиться сеанс прийому кави.

Під'їхав автобус номер 13 і забрав всіх людей, залишивши на зупинці тільки двох чоловіків...



padova, життєві історії

Previous post Next post
Up