Portuguese Coastal Camino April 9-18, 2019. Last 160 km. Day 5: Vigo - Combarro, Spain

Jan 31, 2021 14:50

Сьогодні побачили релігійне свято в місті Vigo та пройшлися вулицями міста Pontevedra.





Фоторозповідь про четвертий день нашого шляху див. https://relaxhunter.livejournal.com/6730.html

Після сніданку в готелі Hostal Real поспішаємо на залізничний вокзал Vigo Guixar, щоб придбати квитки на потяг до Pontevedra. До відправлення лишається ще три години, тож маємо можливість побачити центр міста.

1. На площі Praza Porta do Sol встановлена незвична скульптура роботи Francisco Leiro.



2. Назва скульптури - El Sireno. Ця людина-риба встановлена на двох гранітних стовпах висотою 11 м.



3. На протилежній стороні вулиці бачимо будівлю театру 19 ст. Teatro Garcia Barbon.



4. Сьогодні Вербна неділя (Domingo de Ramos). Це перший день страсного тижня (Semana Santa), який починається величною релігійною церемонією. По вулиці Rua Policarpo Sanz проходять барабанщики, вдягнені у традиційний одяг покаяння - довгі мантії та загострені ковпаки із прорізами для очей.



5. За барабанщиками рухається процесія із статуєю Ісуса (Jesus).



6. Місцеві мешканці тримають в руках пальмові гілки.



7. Процесія повільно просувається до церкви Santiago do Vigo church. Тут просто неба відбуваються урочистості, незважаючи на дощ.



8. А нам вже час повертатися на залізничний вокзал. Проходимо парковою алеєю Praza de Compostela, прикрашеною парковими скульптурами, що нагадують про історію портового містечка.



9. Нарешті ми в потязі. Підключаюсь до Wi-Fi.



10. За півгодини ми здолали відстань 30 км до Pontevedra. Від вокзалу прямуємо у центр міста по вулиці Rua Peregrina. Місто має цікаві об'єкти сучасної архітектури. Привертає увагу фонтан A Fonte dos Nenos.



11. От і головна атракція для пілігримів - церква 18 ст. Capela da Peregrina.



12. Церква цікава незвичною архітектурою - в плані вона має форму мушлі - символу каміно. Свята Діва Перегріна (Divina Peregrina), зображена на фасаді - покровителька пілігримів.



13. Навпроти знаходиться монастир 14 ст. Convento e Igrexa de san Francisco.



14. Ці старовинні будиночки розташовані на площі Praza da Ferraria.



15. Далі повертаємо на вулицю Rua don Gonzalo.



16. Проходимо повз церкви 16 ст. Iglesia de Santa Maria la Major. Якщо піднятися на дзвінницю, можна побачити все місто згори.



17. Переходимо річку Lerez River по давньоримському мосту Ponte do Burgo, прикрашеному символами каміно - мушлями.



Pontevedra - одне із найцікавіших міст на каміно, має гарну туристичну інфраструктуру. Але для ночівлі ми обрали містечко Combarro, до якого треба ще 8 км пройти пішки. Мінлива квітнева погода знову примушує нас вдягнули дощовики. До готелю Hogar del Puerto в Combarro ми приходимо надвечір. За день пройшли по Vigo 4 км, потім від Pontevedra до Combarro 8 км. Всього 12 км. Завтра плануємо пройти через гори до міста Cambados.

Далі буде...

путешествия, spain, vigo, galicia, іспанія, pontevedra, шлях святого якова, camino, francisco leiro, portuguese coastal camino, галісія, slow travel

Previous post Next post
Up