Республіка Перемишль під Москвою. Що це і хто?

Oct 08, 2012 11:40

Originally posted by olarhat at Республіка Перемишль під Москвою. Що це і хто?
Вчора всі по різному реагували на сюжет російського 5 каналу про підмосковних сепаратистів під червоно-чорним прапором. Більшості це звісно просто винесло мозок. Хтось образився, що "москалі червоно-чорний прапор стирили", хтось побачив провокацію ФСБ - типу натравлюють росіян на українців. Останні дві версії звісно веселять.

Так що я розшукав трохи більше інформації на цю тему.

Отже стоять за всим цим постмодерним кіпішем ніякі не москалі, а цілком свідомі своєї ідентичності українці, хоч вони і не кажуть на камеру, що тримають в руках бандерівський прапор.

Складається враження, що змутив цю тему вихідець із Запоріжжя, авіаінженер Олександр Шведов, який почав носити червоно-чорний на всі акції російської опозиції, я й сам бачив його здалеку не раз і в сюжетах демонстрував.





Це символ Руського Визволльного Антиординського Руху, що діє (якщо діє) на безлідерній мережевій основі. Прихильники РВАР вважають нинішню Російську Федерацію духовними та всілякими іншими нащадками Золотої Орди і всіляко підкреслюють свою окремішність. Розрізняють поняття "руський" і "росіянин". Ну і мають за мету визволення з під "ординського ярма".

Олександр випускник-відмінник УКУ і здається, прихожанин УГКЦ в Москві.

Іншим активним діячем цієї течії є Євген Архіпов, якого ви бачили в сюжеті. Походить з Білогорода і, здається, теж уважає себе українцем-русичем. також є головою Асоціації адвокатів за права людини.




Отож, для початку повалення Орди було вирішено спершу утворити анклав - республіку Перемишль. Як видно з мапи республіка має охоплювати цілий Домодєдовський район, який стає територією Євросоюзу. А по периметру...звісно Орда.




Сепаратиська ідея почала оволодівати умами жителів района з причин цілком соціально-економічних. Вже кілька років тут воюють за територію з бізнесом: ліси, дитячі майданчики і навіть дороги. 17 вересня 2012 на народному сході було створено Республіканський комітет. Вирішили створити Слов'янську демократичну Республіку  з перспективою виходу зі складу РФ. Активістка руху "Проти платних доріг" заявила, що до утворення Золотої Орди тут існувало князівство переселенців із Західної Русі, які принесли сюди топонім "Перемишль". Тому було й обрано таку назву.

Далі більше. Люди вирішили провести референдум. Правда без участі ЦВК РФ, бо їй не довіряють, а шляхом опитування громадян власними силами.

Але зрештою вирішили, що можна проголосити і так. Бо до того був проведений референдум, щодо платних доріг, де 95% місцевих мешканців висловилися проти. Ці результати були буцім то проігноровані владою, тож на думку ініціативної групи - є підставою для проголошення автономії. Про що й повідомили у письмовий спосіб Президента РФ В.В. Путіна.






Референдум запланований на травень-червень 2013, а результати (на думку ініціаторів прогнозовані-проголошення республіки) будуть оголошені 16 червня 2013 року. 
Питання, які виносяться на референдум:

1.     Согласны ли Вы с провозглашением Русской Демократической Республики в границах муниципального образования «городской округ Домодедово»?
2.    Согласны ли Вы со вступлением Русской Демократической Республики в Европейский Союз?
3.    Согласны ли Вы с введением в действие Конституции Русской Демократической Республики, подготовленной Русский Национально-освободительным Движением?

Можна посміятися, але вдумайтесь: під Москвою українці очолюють проголошення незалежної республіки з євроцентричною оірєнтацію на противагу Орді (євразійству). Епатажно, але сміливо.
Previous post Next post
Up