De fleste børn i Danmark begynder at gå i skole når de er fem eller sex år. I det første år går de i børnehaver, som ligner de tyske Kindergarten, men det er ikke pligtig at gå i børnehaver. I børnehaver får børn ingen undervisning i læsning eller matematik. I sex eller syv års alderen kommer alle børn i første klasse. Så begynder de med det offentlige skolesystem, som hedder folkeskole. I folkeskole lærer de at regne og læse og de får forskellige lærere til forskellige fag. Elever bliver sammen hele tiden de går i skolen, selvom de er børn som ikke er så dygtige som de andre. Denne skole varer ni år.
I femte klasse begynder eleverne at lære engelsk og to år senere lærer børnene tysk. Eleverne får deres første karakterer i attende klasse, var de for det første gang har skriftlige prøver. Men i de første syv år er lærerne alligevel forpligtet til at meddele forældrene om børnenes præstationer. Niende klasse afsluttes med folkeskolens afgangsprøve, som både er de samme opgaver i hele landet og også er på samme tidspunkt. Så kan børn enden gå ud af skolen, eller de kan fortsætte i tiende klasse, som også afsluttes med en eksamen. Efter det kan eleverne begynde med universitetet og så bliver de studenter.
Elever som lærer langsommere kan få specialundervisning så at de ikke må gå et år om. Det er også noget som hedder skolefritidsordning eller fritidshjem, var yngre børn bliver passet af pædagoger på før og efter skoletid. Mellem attende og tiende klasse findes de noget som hedder efterskole, var elever bor sammen med deres klassekammerater. De findes også meget privatskoler som ligner folkeskoler, men som har forskellige profiler. Disse privatskoler har tit stærke programmer i specielle fag som for eksempel musik eller idræt. Det findes også kristne privatskoler i Danmark.