Теперь у них вместо риса - манная каша

Jun 23, 2011 17:01

Японська сім’я після аварії на Фукусімі-1 переїхала на Житомирщину

П'ятниця, 27 травня 2011, 11:37 Admin

Японська сім’я після аварії на Фукусімі-1 переїхала до села Володарськ-Волинськ у Житомирській області. Вже кілька тижнів родина Арайї освоює сільські простори та побут. Без копійки грошей японці починають все спочатку у чужій країні. Селяни допомагають хто чим може.

Українка Лілія сім років прожила в Японії, де одружилася з японцем Ясу Арайї. Разом з чоловіком вона виховує п’ятьох дітей. Після руйнівного цунамі та аварії на Фукусімі-1 їхній будинок в Японії залишився неушкодженим. Від зони забруднення до їхнього поселення - всього 100 км. В самому містечку зруйноване майже все. Побоюючись за здоров’я власних дітей, родина Арайї переїхала до села Володарськ-Волинськ у Житомирській області. Друзі Романчуки поселили їх у батьківській хаті.

«Ще не знайдені всі люди, які загинули, плюс радіація», - говорить жителька Японії Лілія Арайї.

У кишенях вітер. Надії на соціальні служби немає. Тут пропонують лише 130 гривень допомоги. Останні заощадження родина Арайї витратила на переїзд. Тепер молода сім'я зіткнулася із сільським побутом, де не має жодних зручностей, а замість звичних страв із рису та морепродуктів - манна каша.

«Їм дуже сподобалася манна каша, у Японії її немає», - сказала Лілія.

Селяни зустріли закордонних гостей, як своїх. Родині вже подарували козеня. Обіцяють допомогти з городиною. Тут добре знають, що таке радіація, адже колись це село теж постраждало після аварії на Чорнобильській АЕС.

«Ми живемо, і вони будуть жити, картоплю будуть їсти, все буде нормально», - .розповідає житель села Солодиї Степан Розстрига.

Годувальнику та батьку Ясу Арайї подобається жити на новому місці. Він не проти залишитися тут назавжди, але боїться що не зможе знайти тут роботу. Ціле літо родина Арайї пробуде у Володарськ-Волинську, а чи повернуться вони додому, покаже час.

Говорят, однако, что
"Володарск-Волынский где 100 км от ЧАЭС.
Это не шутка судьбы это оскал"
http://forum.pripyat.com/showpost.php?p=164881&postcount=6277

Я - украинец, Цитаты, Черносима

Previous post Next post
Up