Про зміни в замку в Скалі-Подільській

Dec 20, 2015 17:57



Колись вже писав про замок в Скалі-Подільській - можна глянути тут. Щоб не повторюватись, покажу що з того часу змінилось в замку. Перший раз в Скалі-Подільській я побував в липні 2011 року, а останній - в серпні 2015 року. Під час останніх відвідин часу був сильно обмеженим в часі, тому детально все оглянути не вдалось. Тим не менше чимало змін одразу кинулось в око.
Ще при підході до замку було видно появу частоколу біля єдиної збереженої башти. Зблизька помітною стала трохи дивна прибудова в нижній частині башти. Щодо цієї прибудови виникають питання автентичності її вигляду. Також на башті з'явився інформаційний плакат, на якому неозброєним оком видно цілий ряд граматичних помилок. Сподіваюсь, що до робіт в замку ставляться відповідальніше, ніж до виговлення плакату, бо інакше біди не оминути.



З внутрішнього боку нижній ярус башти частково обмурували додатковим шаром каменю. Також з'явилось не то риштування, не то підпори. Вхід у нижній ярус башти закрили воротами.



Палац частково обріс риштуванням, частину вікон підперли, щоб не обвалились. Перед будівлею з'явилась велика бочка, також лежать залишки деревини для риштувань і невелика купка каміння. Вапняково-піщана гірка вже почала обростати травою, значить її давно ніхто не використовував.



Посеред території помітно кілька десятків великих каменюк, які чекають своєї черги на використання у відновлювально-реставраційних роботах.



Все побачене залишило двояке враження. З одного боку добре, що замком почали перейматись, а з іншого виникає ряд питань щодо самих робіт. Ну і не виглядає, що роботи там ведуться активно.

палаци, мандрівки, Скала-Подільська, замки, фото, Тернопільщина

Previous post Next post
Up