на колір і смак

Apr 01, 2014 17:13

минулого літа я якось заскочила вдень на ринок. то був час, коли тільки з'явилася перша полуниця, а свіжа цибулька і кріп пахли так запаморочливо свіжо, як може пахнути щось дуже смачне. і оті запахи досі залишаються одними із найбільш потужних "ароматних вражень" у моїй пам'яті.

цього року я якось непомітно для себе почала ловити кайф від походів на ринок за овочами, фруктами і фермерським молоком. у п'ятницю в мене вихідний і зранку я з бідончиком (якийсь дідусь, коли побачив мене з тим бідончикомм, сказав, що вже й не розраховував десь ще надибати їх. а мама недарма колись із села привезла, це вам не пластикові пляшки)) і з сумкою йду на базар. на моєму невеликому місцевому ринку цікаву зеленину можна побачити хіба влітку - кінзу абощо. зараз тут переважно шпинат, щавель і черемша. ну й цибулька і кріп через цю таку ранню весну (дякую тобі, зверху!) вже ароматують по-повній. я купую молоко, зелень, обов'язково помідорки-черрі, фрукти.




і ці покупки, що найважливіше, надихають мене готувати для себе, не лінуватися і харчуватися більш-менш здорово. зокрема, зараз мій найулюбленіший легкий і свіжий салатик - з помідорками-черрі і яйцем, дуже простий, але так мені подобається, що готую його майже щодня. ну а кольори інгредієнтів надихають ще й малювати, мені взагалі здається, що їжа - найбільш приваблива натура. в неділю розслаблялося-малювалося, вийшов такий аквареле-рецепт) замість салату можна використовувати шпинат або пекінську капусту, замість бальзамічного оцту - лимонний сік, замість тмину - хоча я вже тепер сумніваюся, що це він, бо у іншому магазині бачила таку саму траву із написом "тим'ян", можна додавати італійські або прованські трави - теж дуже смачно)

тепер планую не пропускати нагоди готувати щось смачне із сезонних продуктів - минулого року я все проґавила, але цього у мене є натхнення) плюс натура для акварельок теж класний мотиватор))

їжа, я, приємне

Previous post Next post
Up