де шукати органічний і натуральний український продукт

Mar 22, 2014 22:36

я останнім часом якось втомилася облизуватися на стільки хороших речей, які не можна купити в Україні. якісні нитки для в'язання замість турецької гидоти. цікаві і сучасні книжки англійською за адекватною ціною. тепер, схоже, до списку додасться ще й косметика, якою ми з мамою користуємося. моє кримське мило і мамину косметику тепер будуть виробляти у іншій країні, привіт пошта росії...(( хоча, сподіваюся, тих кілька магазинів, до яких у Львові привозили кримську продукцію, не закриють і не припинять возити.

натомість мене негативно дивує зростання кількості всіляких магазинчиків з еко-косметикою, де практично нічого крім російських Organic Shop і Natura Siberica не знайти. навскидку - "Майя" на Городоцькій, кіоск у "Скрині", в "Кінг Кросі", магазин "Стиль" на Ференца Ліста і "Сніжана" на Дорошенка. в передостанньому, щоправда, є "Царство ароматів", а у "Сніжані" давно не була. але повальна кількість цієї косметики попри начебто органічне походження дуже насторожує. ну і відгуки в неті не найкращі. натомість українське хороше у нас годі знайти. поки згадала тільки про "Срібні джерела" на Бандери - то такий магазин-аптека, там дуже багато всякого, косметика, ефірні олії, навіть еко-макарони і клітковина - і українського, і певно що російського, і болгарського, і бознаякого ще. своє мило, отаке як на першому фото, у Львові не зустрічала ніде. натомість друге, від "Дому природи" - багато де, але Карпатське з чорницею їхнє мені не підійшло.



ще пишуть, є фірмовий магазин "Царства ароматів" на Джерельній, треба буде сходити. але загалом уся ця ситуація мене не радує, кажіть, хто що знає про хороші магазини з всякими органічними, натуральними косметичними засобами, класно якщо українськими і якісними. бо я чесно втомилася від засилля натурисіберіки і органікшопу. можна інтернет-магазини.

ну а поки напишу внєзапно про макарони. ми з мамою ходили недавно на виставку у Палац Спорту (де знову ж таки ціла купа органікшопу) і по дорозі назад зайшли в магазин "Темп". оскільки ми падкі на все корисне, то затарилися олією льону, яку давно хотіли спробувати. а потім на товарній стійці я побачила коричневі макарони, отакі:



з виробником - фірмою "Мак-вар" я знайома давно, ще з часів роботи у харчовій газеті, бачила їх на спеціалізованих виставках. залишити такі макарони на полиці я не змогла, тим більше, що на житнє борошно я теж падка, хоча мені багато його вживати не можна - і тим, у кого гастрит-проблеми з кислотністю, теж.

макарони мають кислуватий смак, ну і взагалі - хто пік із житнього борошна, знає цей смак. мені подобається. але є мінус - швидко розварюються, якщо не вслідкувати - на упаковці пише, що варити 2-4 хвилини, а після 5-ти у вас вже буде житня каша, а не макарони) не знаю, чи така розварюваність - результат великої кількості житніх висівок чи поганої якості - я не експерт, мені важко сказати. хоча якщо подумати, то виходить, що у таких макаронах невелика кількість клейковини (не плутати з клітковиною. клейковина - це глютен, білок, на який у деяких людей алергія, а клітковина - це залишки рослинних клітин, вуглеводи), яка і відповідає за те, щоб макаронина не розварювалася. наприклад у макаронах з твердих сортів пшениці клейковини багато.

словом, буду купувати ще такі макарони, пробувати, бо гірше мені від них не стало:) 500 г у "Темпі" коштувало біля 9 гривень, шо зовсім недорого - але це і зрозуміло, плюси українського виробництва. також бачила ці макарони у згадуваних вище "Срібних джерелах".

і до теми: буду вдячна за інфо про те, де зараз у Львові, крім "Ашану", затаритися несезонною, але свіжою зеленню типу м'яти, базиліку і тим'яну. Шувари якісь, нє? бо я на Шуварі була всього кілька разів в житті, геть не знаю, шо там і де. а заодно буду шалено втішена інфі про те, де купувати у Львові всякі цікаві крупи типу кіноа, зеленої гречки і несезонні овочі, типу кабачків, так шоб не нашпиговані дико хімією? є в нас таке? вегетеріанські магазини, таємні товариства здорової їжі?... сильно сумніваюся, але щиро сподіваюся на їх існування)))

natural living, хвостаті думки, їжа, Львів

Previous post Next post
Up