енергія води

Feb 26, 2014 10:22

цей пост я писала на вихідних, які передували нашому чорному тижневі. він лежав у відкладених і 18 лютого запостився. але тоді не хотілося заповнювати інфосферу цією інформацією, взагалі хотілося трохи помовчати, тому закрила. нині вирішила його додати повторно, всім нам треба напевно хоч трохи розслабитися і вода для цього хороший помічник.


колись в одній пізнавальній передачі розповідали про те, що аби змити із себе наслідки поганого дня, варто прийняти душ - і весь негатив стікатиме з водою у каналізацію:) хоча я вважаю, що змити поганий настрій цілком під силу і ванні - принаймні мені заряду позитиву вистачило на весь вечір. особливо якщо поєднати ванну з приємним і корисним)



1. терапія ароматами і травами
мені дуже подобається ідея трав'яних ванн, а у англійській мові використовують для цього класний термін - bath tea, оскільки щоб трава не розповзагался по ванні, її складають у пергаментний папір або спеціальні мішечки з натуральної тканини, наприклад льону - кляцайте по картинках, за посиланнями є майстер-класи, як це все виглядає, ну і рецепти. але всі англійською.
варіантів трав, які можна для цього використовувати, дуже багато - лаванда, ромашка, м'ята, ялівець, квіти троянди  - все, шо для вас приємно пахне і що можна дістати в аптеці чи назбирати самому (про це, до речі, я завжди забуваю у сезон, цього року планую згадати і назбирати трав на чаї для розпивання і для ванн і знайти людину, яка в червні буде у Криму і привезе мені лаванди)).








крім того, дуже корисна штука - сіль. я завжди стараюся шукати білу, а не пофабровану у якийсь дикий колір - не маю великого бажання купатися у фарбі, а сумніви щодо натуральності забарвлення таки є. хоча народ пише, шо використовує харчові барвники для саморобної. тому можна приготувати якусь ароматизовану красиву морську сіль самому. тримати таку сіль краще у скляній тарі - найбільш eco-friendly матеріал)

оскільки сіль часто використовують у поєднанні з аромаоліями - інакше олія просто не розчиниться у воді і плаватиме на поверхні, то мушу написати про них кілька слів. приймати аромаванни радять спочатку не довше, ніж 5-10 хвилин. і це не просто так - перевірено на собі, що більше 15 хвилин у такій ванні - і шкіру починає щипати) тому якщо дуже хочеться аромату олій і дооовгого задоволення від ванни, краще використати аромалампу)

ще знайшла ідею про те, як робити бомбочки для ванн - колись купляла магазинну, але так і не використала. кляцайте на картинки - там і про сіль, і про бомбочки, але знову англійською) а взагалі раджу зазирнути сюди і полазити за посиланнями до картинок: http://www.pinterest.com/caasss/bubble-baths/, там ще багато цікавого)








2. зробити приємно своїй шкірі
хто був у косметолога, той знає, що перед процедурами спочатку розпарюють лице, аби розширити пори і краще очистити шкіру. мені дуже подобається ефект звичайного домашнього розпарювання - 5 хв. перед паруючим банячком, накрившись рушником, тоді у ванну, лице добре помити натуральним милом (я використовую кримське з олією чайного дерева або троянди, не сушить, а перше ше й протизапальне), можна натуральною губкою, і поскрабити - у мене це убтан або кавово-цукровий (кавово-медовий, кавово-морськосольовий, варіантів багато) скраб з оливковою олією,  homemade. за той час якраз набереться ванна, можна лягати і кайфувати. я не впізнала свою шкіру після такого очищення - дуже класний ефект.

але тішити можна не тільки шкіру лиця - для тіла юзаємо знову ж таки натуральне мило, яких зараз дуже багато продають і можна знайти щось своє. я користуюся тими, на які вище давала посилання, ще у запасі з тої ж серії є чебрець і східна кава. а от Карпатське мило  з чорницею від "Дому природи" мені не дуже сподобалося, трохи пересушує шкіру.
такі мила загалом не надто добре піняться, але ж час у ванні є, можна і пошурувати мочалку. мочалок класних, масажних зарз теж є купа, особливо люблю жорсткі - покращують кровообіг, а якщо використати у поєднанні з потужним скрабом, можуть вирівняти шкіру у проблемних місцях.

про скраб для тіла - зараз користуюся шоколадним скрабом з Organic Shop. не скажу, шоб він дуже класно скрабив, але запах такий карамельний, шо іноді хочеться його з'їсти. з саморобних скрабів мені подобаються варіанти, які можна знайти, клацнувши на картинку - там і для тіла, для лиця, і для рук-ніг, і для губ)



ну і після довгої розслабляючої ванни треба не забути зволожити шкіру - крем для рук, ніг, кремом для тіла якось не користуюся, бо він мені трохи забиває пори. зате раз в тиждень, під настрій, використовую кокосову олію, вона приємна і не надто жирна. а взагалі от наглядна, дуже класна картинка використання натуральних компонентів для домашньої косметики:


3. як не знудитися
часто в американських фільмах показують, як кобіта приймає ванну при свічках, з музикою і вином. наші ванни не такі романтичні для свічок і вина, принаймні моя, але ви собі як хочете) стоїть вона не посередині кімнати, а затягнути у ванну ноут - кхм, трохи не то, тому я розважаю себе книжкою. поки книжки у ванні ще не топилися, тому все ок) от картинка на тему, до речі:



4. епілог. після ванни
після ванни варто продовжити релаксуючу дію - у перші кілька хвилин з цим вміло справляється махровий банний халат, бажано з капюшоном, а ще домашні тапки-чобітки або теплі шкарпетки)  дуже класно, якщо під час приймання ванни хтось турботливий зробить чаю або просто ти сама турботливо залиєш його перед тим у термос чи френч-прес)

так був врятований вечір п'ятниці. а тепер трохи просто красивих банних картинок з посиланнями на джерела))
1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.

майстерня хорошого настрою, natural living, inspiration, нетрощі, знахідки

Previous post Next post
Up