лайфхак: натуральні антиоксиданти

Jul 02, 2013 14:13

трохи відпочила, набралась сил і можна тепер продовжити мучити всіх. третя серія нашого небагатосерійного серіалу (гг, тавтолог з мене вийшов би чудесний) про нешкідливі Е-шки. цього разу про антиоксиданти. Їх додають у їжу, щоб продукт не вступав у реакцію з киснем і не окислювався.

Е 300 - аскорбінова кислота або вітамін С. Тут все просто, думаю, й пояснювати не треба)
Е 322- лецитини. Ці речовини містяться у яйцях, арахісі, сої. Найбільш популярним зараз є яєчний і соєвий лецитин. Абсолютно натуральний антиокислювач і емульгатор.
Е 326 - лактат калію або калієва сіль молочної кислоти. Пишуть, що штука безпечна, входить до складу плавлених сирків - як сіль правитель. Я особисто, навіть знаючи, що солі-плавителі необхідні для сирків і не завжди такі шкідливі, як може здатися, цього напівфабрикату не їм - бо крім солей-правителів дуже часто сирки підфарбовують всякими двоокисами титану і додають іншу муть.
Е 330 - лимонна кислота. Вже десь у коментарях до цієї серії постів йшлося про те, що синтезована хімічно лимонна кислота навіть краща за натуральну - чистіша.
Е 334 -винна кислота. Міститься у винограді, але зі свіжих фруктів її добувають рідко. Частіше - з відходів виноробної промисловості.
Е 363 - бурштинова кислота. Добувають її з бурштину - це якщо натуральним способом. Звісно, для промисловості синтезують штучну. Знову ж таки - палиця з двома кінцями стосовно користі-шкоди, але не берусь судити.

людиська, лайфхакінґ, життєве

Previous post Next post
Up