Українська "Сербська країна".

May 30, 2014 01:31




Етап, який зараз проходить наша країна і бойові дії на  сході набувають все більш чітких анологій з подіями на Балканах на початку - в середині 90-х.  У хорватів теж був свій "братський народ", звільнитись від обійм якого вони змогли лише ціною кривавої війни і десятків тисяч життів. Це було двадцять років тому. Зараз Хорватія - це перлина на Адріатичному морі , яка відома по всій Європі своїми мальовничими курортами, на яких заробляє не малі бабки, затишними архітектурними містами і багатою колоритною культурою. Країна успішно інтегрувалась в Європейський Союз і НАТО. Хорватія розвивається і продовжує реалізовувати свій потенціал. Сербія ж залишилась в жопі. Варто просто відвідати дві ці сусідні країни і подивитись своїми очима. Крім того варто зазначити один факт який демонструє хто є хто в цьому протстоянні.  Міжнародний трибунал в Гаазі повністю виправдав Ґотовіну і ряд хорватських офіцерів не знайшовши в їх діях військових злочинів, в той час як наприклад Младіч, командувач армії Сербської Країни, був засуджений.  Хорватам 20 років назад вдалось відстояти свою незалежність і показати сербським ублюдкам хто є господарем на їхній землі.Хорватія прошйла цей шлях ще тоді. Нам його доводиться проходити лише зараз. Наші серби - це кацапи. Збільшений варіант  Сербії, з в сотнями разів більшою кількістю православнутих ватніків, які самі не живуть і не дають це робити іншим. Але ми свій шлях теж пройдемо. Україна буде вільною. Це просто не минуче.

В 91-му році  після фактичного виходу зі складу Югославії Хорватії на східних і південно - східних хорватських землях, проживаючі там серби проголошують не визнану  респбліку "Сербська країна" (Српска Крајина). Повна аналогія наших  бомжарських республік ДНР і ЛНР на сході України. Хорватія отримала таку ж проблему сепаратизму як і ми зараз і при такій же скрутній ситуації в армії і поліції. Все трималось фактично на добровольцях, переважно молодих патріотах , які підтримували тодішнього президента націоналіста Франо Туджмана. І там теж не все проходило так швидко як би хотілось. Була величезна кількість проблем з так званим мирним населенням , яке блокувало хорватську армію і фактично виступало на стороні сербських агресорів. Сербська країна проіснувала цілих 4 роки. Кінцем її стала операція "Буря" успішно проведена хорватськими силами 7 серпня 1995-го року. В ході операції за 80 годин влада Хорватії відновила контроль над всіма захопленими сербськими сепаратистами територіями. Крім того в 98-м році Хорватії вдається повернути східну Славонію разом з містом-героєм Вуковаром, яке після тяжких боїв в 91-му було втрачено. Операції "Буря" і "Блискавка" стали ключовими  у всій війні між хорватами і сербами. Вони дали змогу остаточно закріпити хорватську владу на всіх її етнічних землях, але передували цим двом блискавичним військовим акціям довгих 4 роки боїв з перемінним успіхом.

Я сподіваюсь що і в нас українців теж буде своя "Буря" , яка покладе край безчинствам колорадів на наших східних землях. Яка зачистить підкорінь сепаратиську проросійську мерзоту раз і назавжди. Ми мусимо пройти цією нелегкою дорогою. Шляху наз вже немає.

війна, історія, Балкани, Хорватія, Україна, роздуми

Previous post Next post
Up