Ну от і все ..?

Feb 24, 2014 01:30



І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі. (с)

Давно нічого не писав. Приїхавши додому відчуваю , що треба  підвести якись підсумок від себе стосовно цього всього. Яник впав. Але за це заплачена страшна ціна. Мені зараз навіть не зовсім віриться , що все це справді було з нами. В голові  відтворюється хронологія цих тьрох місяців. Трьох місяців, які змінили нас назавжди. Від перших зібрань на майдані, першого розгону, перших барикад до коктейлів, бронежелетів, перестрілок і вбитих. Це була війна. Без жодних перебільшень. Монолітна влада криміналу, яка з усіх сторін укріплена мусорами, чекістами, тітушками,   судами , прокуратурами, мільярдами награбованих гривень і яку , здавалось би, неможливо похитнути,  скинута народом. Людей в  стойло загнати не вдалось. Всі ці Захарченки, Пшонки, Азірови , які ще так недавно з екранів телевізорів бризкали слиною і розказували як вони нас всіх будуть закривати зараз не знають куди тікати розуміючи що їм пізда. Коли під час розгонів озвірілій беркутні кричали  зупинитись і не виконувати злочинних наказів, вони ржали з нас. Тепер цій мразі не до сміху. І зовсім скоро ми будемо знати конретно і поіменно хто бив, хто стріляв, хто роздівав.

Я раніше  багато грішив на нашу сучасну націю. Вважав що ми вже не здатні на протест, що страх і байдужіть поселилась в серцях людей остаточно  і в цієї держави немає майбутнього. Але тепер я розумію який я був неправий. Гени взяли своє. Це героїчна нація. Це найкраща нація. Три місяці її били, по ній стріляли, її катували , її давили БТР-ми і вбивали, а вона стояла не дивлячись ні на що. Покажіть мені націю, яку розганяють, а вона приходить в ще більшій кількості. Хто ще може дружно збудувати 4-ох метрову заввишки барикаду за 10 хвилин? Хто ще може так відчайдушно і героїчно всю ніч битись в палаючому котлі  проти озброєного і чисельного ворога і ,все ж, якимось дивом втримати позицію? Хто ще може з дерев'яним щитом йти на АКС ?

З цього попелу повинна постати нова Україна. У всіх депутатів, міністрів , чиновників які будуть в цій новій Україні працювати, в кабінетах на столах повинна лежати по шматку бруківки з Грушевського і перед їхніми очима мають завжди бути обличчя тих молодих героїв, цієї небесної сотні , які склали свої голови за наше майбутне. Ми всі, всі без виключення в неоціненному боргу перед ними.

image Click to view

майдан, герої, Київ, Україна

Previous post Next post
Up