Акція в підтримку Павличенків.

Nov 26, 2012 20:42


  

 Повернувся сьогодні з Києва з акції. Як я не намагався загітувати якомога більше людей, але в підсумку в  Київ львів'ян поїхало , здається, до 10-ти жал. Хоча хз ,звичайно. Мабуть я не всіх бачив, але взагальному все як завжди. Робота, проблеми, мала, в бабці 70 років, кицька рожає і т.д.

По приїзду в Київ ми з Ц-ом подались до Д-ра, де  заодно і поснідали. По дорозі в парк ТГШ ще виправили одне динамівське  графіті, яке  напередодні зіпсувала петушня. За годину до часу збору під пам'ятником Шевченку тусувались тільки якісь поодинокі компанії студентів і група високих мусорських чинів. За 20 хвилин до запланованого початку вже почали закрадатись сумніви, але як потім виявилось. вони були даремними. Народу зібралось багато, як ви можете побачити на фотках . На око десь тисячі 3. Бачив представників Дніпра, Сімфера, Луганська, Маріуполя. Та й з решти міст теж, думаю, хтось був. Склад присутніх теж доволі адекватний. Без школоти ,звичайно, ніяк, але цього разу в межах допустимого. Ніяких п'яних рил з пивом в руках, в колоні ,по-моєму, навіть ніхто не курив. Взагалі все було максимально культурно. Я такого навіть не чекав. Навіть по газонах старались не ходити.

Після виступу Корі, Володимира Широченка (друга сім'ї Павличенків) і якогось хлопаки, ймовірно свободівця, народ рушив по бульвару Шевченка вниз. Коли виходили з парка Шевченка, то була така тиснява як в годину пік на станції Вокзальна. Вже йдучи вниз по бульвару я подивився вперед, оглянувся назад і зрозумів, що народу реально дофіга. Заряджали не дуже злагоджено, бо були різнобої через велику розтягненість колони, але в деяких місцях досить гучно, що йшло відлуння від навколишніх будинків. Судячи із задоволеного обличчя Білозерської, яка вилізла на пам'ятник з камерою, виглядало це все досить не зле). Перехожі в більшості респектували, дехто задавав питання, багато приєднювалсь. Знову ж таки, на око народу біля Лук'янівського ринку вже було більше, ніж виходило з парку. По дорозі палилось деяке піро, але не багато. Поодинокі фаєри то тут то там. Менти не лізли. Просто йшли збоку і не звертали уваги.

Крутий момент був коли все казіно під заряди завернуло до Лук'янівського базару і на всю дорогу висипало море людей. Базарні бабки , що там торгували, мабуть, подумали, що почалась війна. Одна розмовляючи по телефону: "бляха, ти би бачила шо тут робиться")). Гучні заряди, маса народу і фаєри разом створили таку атмосферу, що здавалось зараз можна починати революцію. Але все це, звичайно, було не на довго. Все заспокоїлось. Дійшли до СІЗО, там трохи помітингували, позаряжали і на тому все. Менти вели себе тихіше води. Без ніяких, навіть найменших двіжух, натовп почав розходитись хто куди. Більшість , звичайно, до Олімпійського на футбол.

Про футбол,крім того, що я нереально змерз писати нічого. Ну хіба, що Динамо наказало орсенал 4-0. Повертаючись додому на київському вокзалі довелось добігати за вагоном). Ще б секунд 5-10 і можна було вже розслабитись до ранку). Як приїхав додому і включив комп, то  досі ще не перечитав і не передивився всіх матеріалів про вчорашню акцію. Журналісти підхопили це із задоволенням і це добре, звичайно.

Розгляд апеляції по справі Павличенків назначений на 14 грудня. Дуже сподіваюсь, що це не кінець, а навпаки тільки початок. В ,будь якому, разі людям, які це все організували просто мега залік. Роботу  вони провели  величезну. Сподіваюсь далі буде ..



       



 
      


         

Канал 24

image Click to view



5 Канал

image Click to view



Ще два відоса з акції

image Click to view



image Click to view



фанати, Київ, акції, Україна, Павличенки

Previous post Next post
Up