"Август васьмова". Гебельс відпочиває.

Aug 22, 2012 09:18

   "Чим безглуздіша брехня, тим охочіше в неї повірять" (Йозеф Гебельс)

Вчора до моїх рук потрапила флешка з черговою російською агіт-листівкою під назвою "август васьмова". Хто не знає, це російський художній фільм, який розповідає про південноосетинський конфлікт між Росією і Грузією. Бойові дії, які відбувались в Цхенвалі і його околицях в серпні 2008-го року. Звичайно ж, у строгій відповідності до офіційної версії кремля. А версія ця наступна. Грузія, ні з того ні з сього, напала на Південну Осетію (свою ж територію) і одразу ж прийнялась тероризувати мирних жителів. Але, Богу дякувати, в цьому регіоні вже не один рік базувались воїни світла і добра, російські війська  миротворці, які захистили цивільних, покарали кровожерливих грузин і вибили їх з Осетії.

Не обов'язково навіть переглядати цю стрічку, щоб переказати її короткий зміст. Але я, всеодно, вирішив подивитись. Чисто для цікавості. А раптом я помиляюсь? А раптом даремно грішу на росіян? А раптом вони покажуть цю війну хоча б , більш менш, об'єктивно?

Подивився. Ну шо сказати? Росія є Росія. Іншою ,мабуть, ніколи не буде. Сюжет. Грузинська армія - виродки, садисти, моральні уроди, які весь фільм тільки те й роблять, що розстрілюють мирне населення, стріляють з танків в цивільні автобуси і бомблять з літаків жителів Цхенвалу. Президент Грузії боягуз, який заховався за свою армію і відмовляється виходити на переговори з президентом Росії, який в свою чергу дуже хоче, і всіма силами намагається зам'яти конфлікт мирним шляхом, але йому не залишають вибору. Лише під кінець  фільму з'явився один не до кінця подонок-грузин , який цілив з автомата у безпорадну жінку з дитиною, але, все ж,  не застрелив їх.
    Російська армія - тут негативних героїв нема. Всі російські солдати - це відважні, прості і душевні пацани, які допомагають цивільним і захищають їх від звірств грузинської армії. Причому солдати РФ легко валять десятки грузинських бійців  і не несуть в боях майже ніяких втрат. Президент Росії - справедливий і мудрий правитель, який, бачить Бог, не хотів війни, але грузинська агресія не залишила йому іншого вибору. Закінчується весь цей не хитрий сюжет повним тріумфом Росії.

Грузія, як кожна нормальна держава, яка дбає про свою безпеку, в тому числі і інформаційну, заборонила показ цієї порнухи в усіх кінотеатрах на своїй території. Мені якось навіть дивно було, що весь цей "шедевр" обійшовся без Остапчика Ступки. Видно він спеціалізується тільки по антиукраїнській пропаганді, а по антигрузинскій є свої "митці". Декілька мільйонів зелені з федерального центру, більш менш толковий режисер і актори + жаліслива історія про бідну безпорадну жінку, яка рятує свого сина від озвірілих грузин. От і все,..чергова ідеологічна страва для російського обивателя готова. В цьому плані, звичайно, москалям треба віддати належне. Промивати своїм людям мозок вони вміють прекрасно. Сам дідусь Гебельс би позаздрив такій пропаганді. Кремлівські гебісти свою справу знають.

війна, рашка, пропаганда, Грузія, роздуми

Previous post Next post
Up