День Другий - Петропавлівська фортеця

May 06, 2008 17:57




Ось так все почалось. Світило сонце і парадний вхід як завше на Ісконна Руской Зємлє, був закритий. Натомість ми побачили ось це :)



Коло муру тісненько розташувались голі пітерці, переважно в віці. Ну, що ж тут скажеш. Як казала Аля - "А всєм пофіг! В Пітєрє так мала солнца, што всє пользуютса каждим солнєчьним дньом!"






Але я всеодно хотіла зупинитись і знайти максимально пустий план з мінімальною кількістю тіл.



І мабуть, саме завдяки тому фото, ракурс якого я шукала, моє Сонечко, знайшов таку рідкісну кришечко... Ех. Ну, має він тягу до всякого сміття. Але ця штука таки давня, і не зрозуміло як хвилькою попала йому в руки :).




При вході неможливо не помітити цих чудесних дядечок. Такі веселі і смішні :)



Ось це - основний собор на території, де зберігають тіла мертвих імператорів.



Серед них я з подивом виявила Катю! Треба ж! Вона саме тут1 Ой! Тобто саме вона! Я вже майже забула, що я в Росії, аж тут Катя, Катя, Катєріна, повернула мене на 300 років назад і пригадались наші козаки, кості, на яких Пітер будували...




Тут же знаходиться така собі завше загадкова споруда :) Монетний двір. Прикольно те, що він просто навпроти входу в храм, де лежать ЦАРІ, і які "дивляться" просто на савєтскій герб :)



Дуже несподівано і класно в фортеці те, що там можна залізти ось через цю вежу на укріплення і подивитись на різні види довкола :)



Вхід в фортецю "з моря". Вид згори :)



І як же без них - "развадной мост", "развод" якого я так і не побачила :)



А це - з території, коло одного з музеїв тортур :)

подорож, Санкт-Петербург, Росія, вихідні, фото

Previous post Next post
Up