Свинне філе в апельсиновій глазурі :)

Nov 18, 2011 10:07

Я перестала викладати рецепти, бо гадала, що це нікому не цікаво, а виявилося, що є принаймні 1 особа зацікавлена в такому чтиві. Оксанка, тобі поки такого не можна, але вже скоро :) Ну, ось те, що мені дуже засмакувало минулого тижня.

Вам потрібна філейна вирізка вагою від 0,5 кг. Спеції можна додавати чи забирати, але я готувала ось так. Зробила суміш - по 1 ч. л. сушеного тим'яну, гранульованого часнику, паприки та по 0,5 ч. л. гірчичного порошку чорного перцю та солі. Обсушене філе натераєте сумішшю спецій і обсмажуєте недовго зі всіх сторін на пательні (придатній для духовки) з малою кількісттю олії. Далі ставите м'ясо в розігріту до 200 С духовку. Для того аби знати коли м'ясо готове, я вкинула на пательню четвертинки картоплі. Як картопля запеклася - можна витягати. Можна тримати менше, якщо філе тонке або ви полюбляєте соковито-рожеве філе. :) Далі м'ясо має хвилин 5-10 відпочити, а тим часом ми беремо сік 1 апельсину і уварюємо його вдвічі, додаємо за бажанням 1-2 зубці подрібненого часнику. Нарізане філе поливаємо соусом.
п.с.: Я обтерла легенько спеції, щоб не потрапляв сушений тим'ян. До того ж це робить страву не надто гострою. :)
До м'яса мені трапився цікавий салатик. Варений буряк ріжемо соломкою, заливаємо заправкою з оливкової олії, соєвого соусу, кунжутного масла та апельсинового соку, даємо трохи настоятися. Зверху тремо трохи цедри з апельсина та викладаємо на тарілку до м'яса, а поверх салату кладемо накришену виделкою бриндзу.
Смачного!

кулінарне диво, м'ясні страви

Previous post Next post
Up