У Нью-Йорку починають будувати мікроквартирки

Jan 29, 2013 16:36




Интересно, не правда ли? Думаю, и у нас было бы популярно. В Одессе жил в подобном отеле, даже без окна - вполне нормально.

У відповідь на астрономічний ріст орендної плати в Нью-Йорку мер міста, Майкл Блумберг, запропонував кращим архітекторам міста розробити проект доступної мікроквартири, площею не більше 32,5 кв.м.

Дизайн переможця стане основою для нового комплексу апартаментів, який розташується на Манхеттені. Він буде складатися з 55 мікро-модулів. Кожна квартира буде зібрана окремо, як конструктор, і з’єднана з іншими. Про це повідомляє портал Lifeinc.today.

У самому комплексі розташується сад, тераса зі столами для пікніка, пральня, кімната для зберігання, кімната для велосипедів і маленький спортзал. Вартість оренди таких апартаментів складе близько $ 2 тис. на місяць.

Нагадаємо, що в 2012 році Міська рада Сан-Франциско схвалила новий будівельний кодекс, який буде дозволяти девелоперам зводити комплекси з апартаментами величиною близько 20 кв.м., включаючи ванну і туалет. Таким чином, в Сан-Франциско вже давно заплановано будівництво крихітних квартир.

У багатьох країнах житло в кілька “квадратів”, схоже, стає модною тенденцією. У той час як десь будинок площею в 1 кв. м скептично називають «собачої будкою», китайці вчаться задовольнятися лише кількома метрами життєвого простору . У Китаї здаються в оренду 55 кімнат-капсул, кожна площею в середньому всього в 4,5 квадратних метра. І кожен орендар примудряється ділити без того малий простір з сусідом. Джерело

город, будущее, записки градоначальника

Previous post Next post
Up