R.I.P. В Фастове снесут "сталинский" вокзал

Feb 20, 2011 20:57

 

ПН, 14/02/2011

Зведення нового фастівського залізничного вокзалу йде повним ходом. Завершення його має бути вже у березні. А потім, як пообіцяв при зустрічі з міським головою Олександром Пеньковим керівник Південно-Західної залізниці, настане черга будувати й підземний перехід. Зовсім новий - бо нинішній вже у такому стані, що його реконструкція потребуватиме якщо не більших, то принаймні таких само зусиль та коштів, як спорудження переходу в іншому місці.

Це місце, звичайно, буде поруч, але ось де саме - справа чи зліва від нинішнього, треба буде визначатися. І тут, каже Олександр Пеньковий, доведеться з деким попсувати стосунки - бо ж що на Привокзалці, що на Завокзаллі, поблизу переходу активно ведеться торгівля. Втім, перешкодою для реалізації ідеї це не стане. Тим паче, що будівництво переходу - це план не самої залізниці: на нього вона пристала на прохання міської влади.

Новий підземний перехід, який буде ширшим від теперішнього, обіцяють зробити до літа. А той, яким ми користуємося зараз, просто засиплють. Назавжди розпрощаємося ми і зі старою вокзальною будівлею. Як розповів міський голова, її планується знести, облаштувавши на тому місці зелену зону. Тож якщо ви схильні до ностальгії - надивіться на споруду зараз...

Людмила УРЛАПОВА

http://fastiv.in.ua/content/zal%D1%96znichnii-vokzal-%D1%96-p%D1%96dzemnii-perekh%D1%96d-budut-novimi



По тегу "Фастов" - о городе и фотки интерьера вокзала.

вокзал, Фастов

Previous post Next post
Up