Seven Nation Army 2012

Jun 28, 2012 12:12

Відвідавши київську фан-зону під час матчу Польща-Росія разом з bajdykevic і amin_77, по дорозі додому я вирішив на згадку записати веселощі шведів у їхньому Swedish corner і почув (десь з 45-ої секунди), як народ скандує кричалку на мотив, який до болю в вухах мені щось нагадував.

image Click to view



Тоді я трохи помучився та й забув. Але цей приставучий риф продовжував мене всюди переслідувати - під час трансляцій матчів по ТБ, на стадіоні під час матчу Англія-Італія і просто періодично спливаючи в свідомості, смикнутий за асоціативну футбольну ниточку.

Після матчу Іспанія-Португалія я не витримав і пішов шукати музичного щастя в ґуґлі, бо мозок гостро вимагав розгадки через нестерпне от-от-згадальний стан свідомості. Але всі мої запити йшли плазом. Тоді я не витримав і вирішив награти цю біду о 1-ій ночі попри вмовляння veselamuza й викласти в ФБ, волаючи про допомогу.





Мене врятував hector_von_kyiv, який визволив мене від муки в рифовому полум'ї і згадав нарешті, що це The White Stripes - Seven Nation Army. Дякую!!!

image Click to view



Ніч я спав спокійно, але на ранок я почав страждати наступним питанням - а якого власне бляттера пісня 2003 року почала переможно звучати на трибунах під час Євро-2012. Вдалося швидко знайти витоки цього аудіо-вірусняка. Виявляється, що перед матчем на Сан Сіро у 2003 році між Брюґґе і Міланом бельгійські вболівальники висіли в барі, готуючись до гри, та й почули там цей трек. Пацанів під газом так моцно проперло від того мотиву, що вони продовжили скандувати його під час матчу і заразили італійських вболівальників, які в свою чергу кричали те саме протягом переможного для себе чемпіонату світу 2006 року.

Тому не дивно, що ми нині чуємо відгомін спортивної слави цієї пісні, яка жодним боком не тулилась до спорту на момент її створення. Отакої.
Previous post
Up