DONETSK HALK COMHURIETI´NIN BEYANI

Apr 16, 2014 14:38

Русский вариант здесь.
Пер. на турецкий  southproject и Ив. Селедкин

Bugün - 15 Nissan 2014’te, yeni kurulmuş olan Donetsk Halk Cumhuriyeti Ukrayna’nın askeri saldırısına uğramıştır.

Ukrayna’nın anayasaya aykırı silahlı devrim neticesinde iktidara gelen yönetimi, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin askerlerini, yasadışı askeri oluşumların militanlarını ve ABD tarafından finanse edilen özel yabancı askeri şirketlerin görevlilerini kullanarak Donetsk Halk Cumhuriyeti bölgesinde askeri harekatlar düzenlemiştir.

Sözde antiteröristik operasyon yapılacağına dair yalan beyanlar öne sürülerek, gerçekte halka karşı ağır silahlar ve hava kuvvetleri kullanılarak savaş ilan edilmiştir. Masum insanların hayatı tehlike altındadır. Kiev’den yapılan uyarılara göre şehirlere büyük ölçekte füzeli bombardıman saldırılarının yapılması ihtmal dışı değildir.

Böylece, ABD ve Batı Avrupa ülkeleri tarafından desteklenen ve finanse edilen Ukrayna faşist yönetimi Donetsk Halk Cumhuriyeti bölgesinde Rusça konuşan nüfusun soykırımına fiilen başlamıştır.

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşu - anayasaya aykırı devrimden sonra Ukaryna devleti vasfının tamamen kaybolması neticesinde ve kendi bölgesinde yaşayan vatandaşlarının anayasal hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla gereksinimi oluşan objektif bir gerçektir.

Kendisinin saldırganın Rusya’yı yok etme yolundaki son engel olduğunun bilinciyle, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin halkı ve yönetimi, Güneydoğu Silahlı Güçleri’nin komutası ve personeli saldırganın hakkına layık ve gecikmesiz biçimde geri püskürtüleceğini beyan ediyor.

Biz Kiev rejiminin silahlı operasyonunu takdis eden ABD ve Batı Avrupa ülkelerindeki gerici çevrelerden saldırganlığın durdurulmasını ve Ukrayna’nın yasadışı “hükümetine” verilen destek ve finansmanın kesilmesini talep ediyoruz.

Biz Rusya Federasyonu’nun çokuluslu halkına, bizim Rus kardeşlerimize, Rusya Federasyonu hükümetine ve şahsen Vladimir Vladimiroviç Putine yüzlenerek, Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne diplomatik, insani ve, mümkünse, askeri yardımda bulunmasına, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin güvenliğinin garantörü olmasına, haddini bilmez cezalandırıcılara gem vurmasına, barışı ve barışçıl halk referandumunun geçirilmesini sağlamasına dair ricamızı bildiriyoruz.

Biz Rusya Federasyonu’nun çokuluslu halkından, bizim Rus kardeşlerimizden, Rusya Federasyonu hükümetinden ve şahsen Vladimir Vladimiroviç Putin’den Donetsk Halk Cumhuriyetinin uluslararası hukuk tüzel kişiliğinin tanınması ve siyasi, ekonomik ve askeri işbirliği anlaşmasının yapılması sorununu değerlendirmelerini rica ediyoruz.

Biz, Donbass’ın 180 milliyete ait insanları - Rusuz.
Rus olarak doğduk, Rus olarak yaşıyor ve, gerekirse, ölürüz.
Tanrı ve Rusya bizimle.

Düşman yok edilecektir.
Zafer bizimle olacak!

резистанс, руина

Previous post Next post
Up