Зеленский: придите и защитите нас

Jun 07, 2021 20:03

В Украине вообще нет людей, которые разбираются в мировой политике, в международных делах. Нет людей, которые знают, как там всё устроено, что там важно, а что нет. Почему страна НАТО Германия оказывает военную помощь Египту, а Украине - нет. Украина надеется только на помощь внешних субъектов, т.е. надеется не на свои силы, а на силы иностранных ( Read more... )

украина

Leave a comment

Comments 3

dzhmil June 8 2021, 07:58:59 UTC
Які б не були українські збройні сили, сам на сам, без підтримки зі сторони інших держав, Україна не витримає війни з Росією. Досить просто порівняти сили сторін. Узагалі, жодна країна в історії не вступала у війну без альянсу з тими чи іншими союзниками (хіба що Росія в Кримську кампанію опинилася сам на сам з коаліцією західних держав і Туреччини - так там і закономірною була поразка). Якщо ти згадав перший уряд УНР, то й вони змогли перемогти большевиків у 1918 році у союзі з Німеччиною. Коли Польща воювала за Галичину із ЗУНР у 1919 році, а потім проти большевиків, вона користувалася потужною підтримкою Франції (яка надала Польщі цілу армію ген. Галлера). У 1939 році через Польщу розпочала ціла світова війна, тому що в Польщі був альянс із Францією та Британією. Будь тоді Польща сама - все закінчилося б у вересні 1939 року, не було б і Другої світової війни та не було б і Польщі. За допомогою німецьких військ утрималися незалежні держави Балтії та Фінляндія. І так усюди в світі. Мала держава сам на сам не виступає проти потужної ( ... )

Reply

procol_harum June 8 2021, 08:29:22 UTC
Ну, Украина не "мала держава". Я опять с сожалением написал, что по мощи была третьей в мире. Всё распатронили за бумажку "будапештского меморандума". Да и сами распродали и растащили. Это другое! Это не то, о чем ты пишешь! 2) не будет полномасштабного вторжения России в Украину, как 21 июня 1941 года. Если и будет что-то, то "гибридное". Оно прекрасно работает в слабых странах.

Reply

dzhmil June 8 2021, 09:15:11 UTC
Те, що в Україні на 1991 рік стояла советська армія (не українська!), не означає, що це була власне армія України, це не робило саме Україну збройно потужною. За фактом це були окупаційні війська і за духом вони такими залишалися й надалі. Від одного лише перейменування "советська" на "українська" сутність не змінилася. Як і 1918 року (коли в Україні також стояло близько 2 млн російського війська), Україна не мала своєї армії. Все це - в тому числі й ядерна зброя - було советське, не українське, а головне - всі кадри були звідтіля, з СССР. Україна з'явилася з нуля, з чистого аркуша. Ще 1990 року, коли я призивався в армію, навіть і гадки не було, що Україна може взяти та й стати цілком незалежною державою, на те не було навіть й натяку. На якісь формальні атрибути "незалежності" советської України ніхто ніколи не звертав уваги - не можна говорити, що розташовані в УССР військові частини робили УССР "третьою за міццю", бо України-УССР де-факто не було, ні як суб'єкта, ні як об'єкта, взагалі ніяк, вона спрмиймалася як частина Росії, а ( ... )

Reply


Leave a comment

Up