Ручний інструмент затягує

Feb 28, 2021 21:50

Коли я починав працювати з деревом, то став збирати потроху потрібний електроінструмент. Досвіду роботи (для усвідомленого вибору) не було, гроші зайві витрачати не хотілось -- тому інструмент був рівня "трохи краще за самий дешевий". Але дуже швидко прийшло розуміння, що, скажімо, торцювальна пилка за $80 як ти не крути не дасть чистовий різ під бажаним кутом; а якщо почати дивитись на більш дорогі моделі, то все одно будуть якісь компроміси, і аж доки до Festool Kapex не дійдеш.

І навіть якщо купити такий безкомпромісний інструмент -- він займатиме чимало місця, та й мав би працювати регулярно, як засіб виробництва. А я все ж таки хотів би залишити роботу з деревом як хоббі. Ну і от якось в коментарях до чергового відео на каналі HeARTwood хтось згадав про Paul Sellers. Я пішов туди і зрозумів -- те що треба!

Тепер я вчусь рівно пиляти ручною пилкою (і розрізняю rip saw / crosscut saw); вмію направляти стамески та леза рубанків; маю вже пару рубанків Stanley (12-004 та 12-060, задивляюсь на 12-071); пробую столярні з'єднання mortis and tenon та dovetail. І чим далі, тим більше мені це подобається! Posted at DreamWidth (
comments)

diary

Previous post Next post
Up