Apie obuolius tešloje

Nov 09, 2013 18:03


Nuo Maistas

Pakankamai viskas paprasta, bet buvo nebandyta ir rezultatas tikrai skanus.

Reikės dviejų obuolių, geriau kad sukepę kuo mažiau sukristų, bet neesmė. Tešlai:
190 g miltų
90 g šalto sviesto arba margarino
druskos
2-3 šaukštai vandens

Sviestą susmulkinti, pirštais sutrinti su miltais. Suberti druską, pilti truputį vandens ir suminkyti minkštą tešlą. 30 min palaikyti šaldytuve.
Paskui iškočioti tešlą, išpjauti blyną, per centrą dėti nuluptą ir be sėklų obuolį, įberiam į obuolio vidų rudo cukraus ir cinamono ir užlankstom. Dedam į kepimo formą "užlanktymu" į apačią, viršuje padarom skylutę dvi garams išeiti, papuošiam lapeliais, aptepam pienu ir kepam 35-40 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Į stalą patiekti dar šiltus. Toks kitoks obuolių pyragas.


Nuo Maistas

maistas, saldu

Previous post Next post
Up