Apie saldžiarūgštį padažą

Jun 15, 2013 22:43


Nuo Maistas

Kažkada seniai buvo noras pasigaminti namie kinišką saldžiarūgštį padažą. Susiradau knygoje iš milžiniško kiekio ingridientų. Bet lūkesčių nepateisino. Tada pasigooglinau lietuviškus receptus - dominavo medaus ir citrinos kombinacija. Nepatiko. Dabar neseniai vėl to paties užsinorėjo. Vėl pasigooglinau. Vėl medus su citrina. Vėl pabandžiau. Ne tas. Tada pasigooglinau po užsieninius puslapius. Bach - pirmas linkas rezultatas labai labai neblogas.

Viskas labai paprasta, greita ir iš kelių produktų:
1/3 puodelio acto. Mūsuose tai 70 ml, bet mano galva galima dėti ir 50 ml. Ten rašo geriau ryžių acto, bet man atrodo naudojant tokį kiekį paprasto acto, padažas gali būti išvis nevalgomas.
4 šaukštai rudo cukraus
1 šaukštas kečupo
1 šaukštas sojų padažo
2 šaukšteliai krakmolo išmaišyti 4 šaukštuose vandens.

Viską išskyrus krakmolą sudėti į puodą ir užvirti, kai šiek tiek paverda ir cukrus ištirpsta sudėti vandenyje išmaišytą krakmolą ir dar pavirti kol sutirštės. Jei trūksta saldumo galima įberti balto cukraus.

Spalva gal kiek tamsesnė nei "restoranuose", bet skonis tai ko reikia.

maistas

Previous post Next post
Up