Apie tartaletes su braškėmis

Jun 27, 2012 21:40


Nuo Maistas

Dar vienas desertas, kur galima panaudoti braškes. Šiandien el. spaudoj mačiau braškių augintojų asociacijos prezidento žodžius, esą braškės po savaitės baigsis, bet kita vertus tai reiškia, kad dar savaitę braškių bus.

Viskas gana paprasta ir skanu. Krepšeliams (6 vnt) naudota:
100 g sviesto
50 g cukraus (galima ir daugiau jei uogos rūgščios)
žiupsnelis druskos
truputis vanilinio cukraus
kiaušinis
200 g miltų

Sviestą išsukti su cukrumi ir druska, įmušti kiaušinį, sudėti miltus ir užmaišyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Paskui padalinti į 6 dalis, sudėti į formeles, šakute subadyti dugną ir kepti ~15-20 min ~200 laipsnių orkaitėje. Atvėsinti.

Ant krepšelio dėti kokį nors pirktinį varškės desertinį kremą. Apdėti pjaustytomis braškėmis ir kad geriau laikytųsi visas gėris drauge galima apšlakstyti žėlė. Atvėsinti.

Turėtų labai tikti karštą vasaros dieną, bet neblogai ir lietingą vasaros pavakarę su kava.

maistas, saldu

Previous post Next post
Up