Apie alų

Oct 21, 2011 23:40




Per paskutinius kelis mėnesius alaus ypatingų alaus naujovių nelabai pasitaikė, o ir sezonas jau nebetas aktyvusis.

1. "Aukštaitijos bravorų alus", arba kaip sako lenkai Aukštaitijos Bravoru Gaišais Alus :). Pagaliau pavyko paragauti iš trečio karto. Skonis patiko. Kiek pamenu rašo, kad su lietuviškais apyniais, tai ir kartumas toks link laukinių apynių. Geriasi smagiai. Džiugu, kad pasirodė mažesnėje taroje. O vat tamsus "Kanapinis" jau ne tas... ir pasirodė visai ne kas. Bent jau puslitrinėse bonkose. Ir kodėl Butautų dvaro alus pradėjo pilstyti produkciją į skaidraus stiklo tarą man nesuprasti. Dar apie Aukštaitijos bravorus. Jų krautuvėlėje parduodamos maikutės su Jablonskiu ir užrašu "Alus gerti sveika" - pačios gražiausios alinės maikutės.

2. "Vasaknų dvaro tamsus" - tamsaus alaus ir šiaip ne prūdai tai visos naujienos įdomu. Šitas pasirodė tikrai skanus, tik kažkur labai matytas. MJR ragavau ir šviesaus. Bent taip sakė, bet skonis man kažkaip labiau link kvietinio buvo, tai ir pagalvojau ar nebus po bemiegių naktų bačkų sukeitę. Kol kas kontrolinio bandinio nepavyko rasti. Apie patį dvarą rašė Tikras alus.

3. "Žaliakalnio tamsusis" tai turbūt tas pats Kauno alaus Tamsus gyvas tik kitoj saujoj. Reiktų atsidaryti abu tada gal ir rastųsi skirtumai, bet kad man ir pirmas patinka tai šitas gerai.

4. Tucheris paleido į rinką ne tik kvietinį alų, arba paprasčiausiai pradėjo vežti įvairesnį. Ragautas "Tucher Bajuvator Doppelbock". Alkoholio nesijaučia - čia pliusas alui virš 7% stiprumo, bet man per stiprus tas "malzaromatisher", per saldus ir kažkokia chemiją primena.

5. "Kloster Scheyern Doppelbock Dunkel" - to aromato kiek mažiau ir gal kartumas jaučiasi, bet ten vistiek kažkas, nuo ko šimpa dantys.

6. "Zindorfer Keller bier Naturtrub" - šiaip, niekuom neišsiskiriantis lageris.

O daugiau kaip ir nepamenu.

alus, alko

Previous post Next post
Up