Apie jautieną su svogūnais

Apr 26, 2011 20:34


Nuo Maistas

Minimalizmas keptuvėje. Tik keturios sudedamosios (na gerai šešios) dalys, dvidešimt minučių ir labai skanus rezultatas. Tradiciškai tai turėtų būti jautiena, bet kiauliena irgi gali būti.

Komponentai:
jautiena
svogūnai (maždaug lygiom dalim)
česnako skiltelė
sojos padažo pagal skonį
austrių padažo pagal skonį
vandens
ryžių
aliejaus kepimui

Pirmiausia užkaisti viri ryžius. Tuo metu supjaustyti svogūnus išilgai juostelėmis, mėsą plonais gabaliukais skersai skaidulų. Susmulkinti česnaką. Aliejų įkaitinti keptuvėje, trumpai apkepti mėsą, sudėti svogūnus ir česnaką, dar truputį pakepinti. Įpilti šiek tiek vandens, įdėti sojos ir austrių padažus, išmaišyti ir uždengus dangčiu truputį patroškinti, kol svogūnai suminkštėja, bet nesukrenta.

Gal pagal nuotaiką būtų galima papiktinti imbieru arba trupučiu acto, bet tikrai nebūtinai. Į stalą patiekiama su ryžiais. Labai skanu.

maistas

Previous post Next post
Up