Каміно-де-Сантьяго. День 12. Падрон - дощ - дощ - Сантьяго де Компостела

Nov 16, 2019 21:26

Сьогодні ми маємо бути в Сантьяго де Компостелі : )





Виходимо вранці з альберге під акомпанемент зливи, яка почалася ще увечері, лило всю ніч і, здаєься, ще буде ой як лити. Забігаючи наперед, це перший день, коли весь день лидо як з відра, до того ж стало трохи прохолодніше. Якщо перед цим було десь в середньому +17, то ми під невеличким дощем, набравши добрячий темп, йшли просто в футболках. То сьогодні йдемо в флісках й дощовиках. Заходимо в церкву на декілька хвилин, аби трохи відпочити від зливи : )


Вже на першій зупинці ми вщент мокрі, бо влага конденсується під дощовиком зсередини і єдиний вихід, це не зупинятися надовго і йти швидко, аби було тепло. В черевиках теж хлюпає вже через годину після виходу






Людей по дорозі мало, тих хтов вийшов раніше нас обганяємо ще на початку шляху. Далі по шляху нас обігнали тільки двоє швидких спортивних парубків


Стежки перетворюються на гірські струмки


Незважаючи на те, що ми вже на підході до Сантьяго, майже весь шлях йде лісовими стежками






І ось на горизонті вже видно мету нашї подорожі!








Останні хвилини шляху, не віриться, що через якісь хвилини подорож добігне кінця


І ось він - Собор Святого Якова


На площі - купки мокрих і радісних людей




Селимось в алберге в 5 хвилинах від собору і мабуть півгодини кайфуємо під гарячим душем : ) Далі - супермаркет і традийійна пілігрімська вечеря : )


Того ж вечора отримуємо Компостелу


КАПИТУЛ сего Святого Апостольского Метропольного Собора Святого Иакова, хранящий печать от алтаря Святого Иакова Апостола, всем верующим и паломникам, что приходят со всех концов света в знак набожности своей, следуя обету или обещанию, к могиле СВЯТОГО ИАКОВА, нашего Покровителя и Заступника Испании, свидетельствует перед лицом всех, кто читает сей документ, что ___________ набожно посетил сию Святую Обитель в духе истинного благочестия.

Свидетельством сему я вручаю ему сей документ, скрепленный печатью сией Святой Обители.

Дано в граде Святого Иакова из Компостелы в день _______ месяц _______ от Рождества Христова ________ года.

Це Компостела і Креденсіаль


І ось тут мене накрило : )








Сантьяго, Іспанія, Каміно

Previous post Next post
Up