Капсула для літнього відпочинку або як не брати зайвого одягу у відпустку

Sep 17, 2015 09:32



Пропоную розбавити нашу осінь спогадами про літо, а точніше про тепло та відпустку. Тим паче, що настання осені зовсім не означає, що відпочинок на морі слід відкласти до червня. Є країни, де ще у листопаді можна купатись, засмагати та насолоджуватись лагідним сонечком.

Про те, що існує капсульний  та базовий підхід до формування гардеробу ми вже писали в нашій попередній публікації, та прийшли до висновку, що на початку шляху до свого гардеробу ми вибираємо перше. Саме через капсулу я підбирала одяг для своєї відпустки, а бонусом отримала легку та невеличку валізу.

Умови моєї відпустки: тиждень відпочинку, спекотно, здебільшого відпочинок на березі моря, прогулянки містом та набережною, екскурсії та відпочинок в затишних кафе.


Почнемо з самого легкого в нашій капсулі, а це одяг  для пляжного відпочинку. Я проводила багато часу з дитиною в воді і купальник не встигав сохнути ні на пляжі, ні за 2-3 годи обіднього сну доньки. Тому два купальники рятували ситуацію, і поки один сохнув, я одягала другий. Ну і звичайно туніка/ плаття/ парео/ сарафан або будь-що, в чому буде зручно йти від номеру до берегу моря та назад. Додаємо взуття і отримуємо ось такий набір:



А тепер більш складна, але досить цікава справа - складаємо основну капсулу для прогулянок, екскурсій та посиденьок в кафе, тобто для всіх активностей за межами морського узбережжя. Пам’ятаємо, що це 6-7 речей максимум (а для відпустки цього більш ніж достатньо). Беремо плаття/сарафан, три різних верхи та три різних низи, ну і взуття, звичайно. А ще не забудемо про сумку, окуляри від сонця та декілька аксесуарів.

Плаття. Я вибрала довге, легке плаття, з невеликим натяком на романтичний стиль. Одразу попереджу, що враховуючи температурний режим мого відпочинку, я не змогла плаття скомбінувати з чимось іншим з мого гардеробу, тому одягала його буквально два рази. Наступного разу заміню його довгою спідницею, яка комбінується з різноманітними верхами, утворюючи більшу кількість ансамблів

Верхи. В моій валізі була майка, легка сорочка-блуза та ще одна сорочка. Не зважаючи на довгий рукав моїх топів (майку не беремо до уваги), вони легкі і рукава можна було закотити.

Низи. Беру короткі шорти, піжамні штани та літні чіноси. Розумію, що ідеальним варіантом була б спідниця, але я з короткими літніми не дуже товаришую. А при наявності довгого плаття спідниця до підлоги буде вже перебором, ну при наймні я так вирішила на момент пакування валізи.

Взуття. Сандалі  - обов’язково! Далі вже по бажанню, це можуть бути балетки, босоніжки на підборах чи платформі, кеди або ж сліпони. В мене другою парою були кросівки.

Додамо ще трохи аксесуарів: браслети, ремінь, окуляри, капелюх (було великою помилкою не взяти його, жалкувала весь тиждень ). Сумка - тут по бажанню. Звісно, що це ще один атрибут капсули, який може її прикрасити, до того ж зручно носити необхідні дрібнички не в кишенях, а саме в сумці. Але у мене чоловік завжди з сумкою, тому я була без.

В кінці кінців вийшов такий набір одягу



В валізі була ще джинсова жилетка, яка підходила під всі комбінації одягу, але так і не знадобилась, бо +35 за вікном так і не змусив мене її одягнути. Ну і кардиган, який був у запасі для прильоту в київську холодну осінь. Оце і весь мій вклад в наш багаж на трьох, який помістився в валізу та показав на вагах 16 кг))))

Всі речі з мого гардеробу для відпустки я активно носила і не пожалкувала, що їх саме така кількість, а не більше. Бо скільки одягу не бери з собою, а частіше за все вибираєш 5-6 речей, комбінуєш їх між собою та носиш всю відпустку. А вже дома, коли розбираєш валізу, згадуєш, що виявляється була ще ось ця футболка та ці шорти, про які ти зовсім забула.

А чим ви керуєтесь, коли берете собі одяг для відпустки?

летняя одежда, одежда для отпуска, летняя капсула, мода, holidays, капсула для отпуска, чемодан, понадстилем, ponadstylem, отпуск, капсула для отдыха, fashion, капсула, look

Previous post Next post
Up