Де живе пересічний українець

Dec 05, 2015 22:04

Мова у пості піде про географічне місце проживання медіанного українця та росіянина за результатами перепису 2001 року.

Населення районів та міст взяте звідси, частка українців і росіян у населенні взята з книги Дністрянський М. С. - Етногеографія України. Методологія та сама що у древньому пості про центр населення України 2011 р. (карта там нажаль злетіла).

Отримані центри мас представлені у вигляді точок на карті частки українців у населенні. (У) і (Р) - центри мас українців і росіян за переписом 2001 р., (Н) - центр мас всього населення у 2011 р. Центр мас означає, що на північ від цієї точки проживає така сама чисельність людей, як на південь. Аналогічно, з заходом і сходом.



Центр мас етнічних українців за переписом 2001 року знаходився у північно-західній частині Черкаської області, приблизно на довготі східної частини Києва.

Центр мас етнічних росіян знаходився на кордоні Дніпропетровської та Запорізької областей, приблизно на довготі східної частини Запоріжжя.

Центр мас всього населення у 2011 р. - на півночі Кіровоградської області. У 2001 р. трохи східніше, але думаю що все одно в межах позначки (Н).

creative1, ethnic structure, population density, census 2001

Previous post Next post
Up