Сталінський популізм у галицько-буковинському виконанні

Nov 10, 2009 14:46



Отже, що пропонує Арсеній у своєму "Новому Курсі"

1. Нова індустріалізація. Будуємо заводи і енергостанції, як товариш Сталін. Будуватиме, судячи із загального духу "курсу", держава. Звідки гроші? Чи народ нашару працюватиме?

2. Повернення села до "великотоварного способу виробництва". Заганяємо всіх у колгоспи, як товариш Сталін (щоправда, вже нема кого).

3. Якісна освіта і медицина - товариш Сталін теж про це говорив. Не зрозуміло лише - відки на це все гроші, особливо якщо декларується фактично націоналізація великої промисловості ("доходи від надприбуткових галузей мають належати державі"), а отже переймання державою усіх проблем економічної кризи на себе.. До речі, ці "галузі" теж треба переоснащувати.

4. Армія - улюблена цяця товариша Сталіна. Жодного тобі НАТО, будуємо свою потужну армію. Оскільки армія позаблокової країни має бути значно потужніша, ніж у члена альянсу - бабла на це потрібно неміряно.

Увага, питання: як можна одночасно націоналізувати найприбутковіші (але технічно відсталі) виробництва, збудувати купу нових заводів, розвинути медицину і освіту та ще й потужну армію відгрохати?

а, ще одне, забув. рішуча боротьба з корупцією! це означає: створити починаючи від рівня району контролюючі органи з настільки високими зарплатнями, щоб їх самих не підкупило схильне до корупції населення.

Словом, я дуже незадоволений відсутністю у цій програмі згадки про потребу освоєння космосу і повернення Дніпра в бік Чернівців. Було б ще концептуальніше.

політ

Previous post Next post
Up