Oct 15, 2013 22:08
Мені тут принесли свіжопридбаний набір ножів з проханням нагостирити... як то кажуть: "неможумовчать".
Люди добрі, коли купуєте ножі - не вірте словам продавця про "заводську заточку". Краще подивіться на ту заточку власними очима - ріжуча кромка на обох боках ножа має бути під одним кутом, ніж з обох боків має бути заточений на однакову довжину. Дуже бажано, щоб ніж вже на момент продажу був гострий. "Гострий" ніж має брити, якщо ж Ви не настільки волохаті як я і волосся у Вас росте лише в місцях, які зазвичай на базарах і магазинах не демонструють - візьміть якийсь папірець за один кутик і, тримаючи його наввисячки, спробуйте різати (стругати фактично) його ножем - ніж має спокійно різати (не рвати, а саме різати) папір. Звичайно ніж можна наточити і після придбання, але гострота ножа - не єдиний показник якості ножа (ніж може бути й гострим, але затомистим, погано лізти у картоплину/цибулину/хліб/яблуко), просто як показує досвід - якщо ніж вже від виробника йде гострим, то у нього і геометрія підходяща. І не точіть ножі на болгарці чи приспособі з металевими коліщатками для заточки "ножів, ножиць, сап" (з усього цього вони підходять хіба для сап).
Повірте, працювати правильним ножем легко, зручно, швидко і приємно.
ніж,
буденне життя