My first entry in Bulgarian... and it's about 50 shades of Gray. *wince*

Oct 16, 2014 18:22

Искам само да покажа, че тази книга има и други нюанси освен сивото….

Така, бях обещала, че ще напиша лична критика към книгата „Петдесет нюанса сиво” (или другото му име, което предпочитам да използвам - “Петдесет нюанса лайна”). Ще се опитам да бъда кратка…но незнам дали това е възможно. Искам само да уточня, че уважавам мнението на другите и тяхната индивидуалност. Това, че на мен не ми хареса книгата се отнася само за мен; всеки има право да изрази свое лично мнение J

Та, започвам.

Като цяло корицата, заглавието и резюмето на книгата е грабващо. Млад, властен милионер се влюбва в красиво и срамежливо момиче, и пламва страстна връзка. До тук всичко окей.

И тогава разгърнах корицата и започнах да чета за мое огромно съжалениe, след което …

КАКВО ПОДЯВОЛИТЕ ПРОЧЕТОХ?!!! WTF?! Is this SHIT for real?! Момичета, знам че като го четете изглежда еротично… но НЕ Е.

И това е бестселър?!! Щеше да е лъжа ако кажа, че незнам защо жените и момичетата я купуват. Това е все едно някой мъж да каже, че си купува PlayBoy заради интересните статии вътре. Да ве, вярваме ти.

Книгата е 528 страници дълга…. А аз съм 528 НЮАНСА ИЗДРАЗНЕНА!

Главната героиня, Анастейжа, може да се гръмне. Ще ни направи на всички услуга. Ако си беше прерязала вените книгата щеше да бъде още по-голям хит и поне щеше да има малко смисъл. Разбирам, че има наивни хора на тоя свят, ама чак пък такива идиоти дълбоко се съмнявам - постоянно да си хапе долната устна, изчервяването - нелепата несигурност, която изпитва при положение, че има поне (ПОНЕ! Приятелят й фотограф има ОГРОМНИ снимки само на нея на стената си!!!) трима мъже, които проявяват явен интерес в нея…. И най-досадното нещо: НОН СТОП МРЪНКОТЕНЕ. Сериозно. Опитайте се да прочетете поне 2 страници без тя да е измрънкала за нещо в главата си.

Нека не започвам досадната тема с факта, че постоянно се прави на интересна като не яде. Тя му разрешава неща като „фистинг”, щипки за зърната й, да я БИЕ… ама не, какви ги говоря, яденето е твърде голямо нещо. Един пържен картоф ще я отрови… Може би заради това постоянно си хапе долната устна, гладно е момичето. Окей, да, секси е красиво момиче със сочни устни да си ги прехапва предизвикателно, ама тя го прави постоянно. Горката й устна. В истинския живот щеше да бъде през цялото време в рани, да се инфектира, след което да некротизира, една гангрена и да умре (което ПАК щеше да бъде много по-интересно от случващото се в книгата!!!)

Пп: това би бил интересен case report за конференцията.

Другият ни главен герой, милионерът Кристчън Грей… може да отиде и да се запише в някоя психиатрична клиника. Богат е, може да си позволи някой добър ПСИХИАТЪР, който ще му помогне. Какво за Бога му е сексито на човек, който е до такава степен ревнив и властен, че ти отнема елементарни човешки права?! ТОЙ КУПУВА КОМПАНИИТЕ В КОИТО РАБОТИШ САМО И САМО ДА ИМА КОНТРОЛ НАД ТЕБ. (да, добре, милионер е, ама има и малко по-… романтични и не толкова плашещи жестове, които може да направи с толкова много пари…)

Ако трябва да съм откровена, само три неща може би са хубави в него (и като казвам хубави, го казвам БУКВАЛНО)- богат, красив и с голям х**. Дам, Кристчън е красив. Но това НЕ МУ ДАВА ПРАВОТО:

1)      1) Да ти заявява, че те смята за некомпетентна и ще те следи от тук нататък за „твое добро.”

Ако някой, когото познавате от няма и една седмица ви заяви нещо такова, как бихте реагирали? Замислете се, звучи секси на книга, но НЕ Е.

2)      2) Докато си пияна, прибирате в дома ти, СЪБЛИЧА ТЕ и те преоблича след това (ВКЛЮЧИТЕЛНО и бельото! )

Да, тук става на въпрос за същия непознат мъж. Добре де дами, вие как бихте се почувствали в тази ситуация?!

3)      3) Той дава нова дефиниция на думата „ревнив”. (Сериозно, ако си мислите, че вашето гадже е ревниво, само вижте Крис.)

4)     4) Изпитва удоволствие като наранява хората. Садист.

Няма да продължа да пиша, надвиших лимита си за думи.

А да, и ще има ФИЛМ. По-скоро ПОРНО. Ама все тая. На 14 февруари 2015. Няма лошо. Нека го направят.

Може би, единственото хубаво нещо от цялата история е песента от трейлъра. Страхотна е. Ето линк:

https://www.youtube.com/watch?v=yW82pk1hVq0 - Beyonce - Crazy in Love

50 shades of shit, what did i just wrote, bg entry

Previous post Next post
Up