ніопитной хазяйкє на замєтку

Jan 05, 2010 22:18



беремо густі базарні вершки і збиваємо їх з цукром (можна додати какао), ставимо в холодильник застигати, вмикаємо музичку, наприклад, оцю

image Click to view


і відділяємо жовтки від білків, жовтки збиваємо з цукром до маси кольору чим-біліше-тим-краще, білки - до хорошої стійкої піни, потроху додаємо їх у вже збиті жовтки і збиваємо далі.

під цю

image Click to view


акуратно, по парі столових ложок додаємо борошно, рівномірно посипаючи ним поверхню, і акуратно збиваємо до консистенції в міру густої сметани, додаємо зовсім трошки розпушувача і ванільного цукру. важливо не переборщити з борошном, інакше готове тісто вийде тугим і "не впустить" крем. змащуємо гарну тефлонову форму (у мене діаметр 28см) вершковим маслом, виливаємо тісто, ставимо у добре розігріту духовку і під цю

image Click to view


підглядаємо до підрумянення.
вийде один пухкенький гнучкий корж (треба два)

під цю

image Click to view


дістаємо з холодильника трохи застиглий вершковий крем, розмазуємо його по коржу, даючи зайвим "краям" повільно і хвилясто стікати по стінках коржа, розкладаємо журавлину і порізані кружальцями ківі, накриваємо другим коржем, його теж вкриваємо кремом, який теж хвилясто стікатиме, гламурнінько викладаємо решту ківі і журавлини, та що завгодно викладаємо і ставимо на добу в холодильник. пропітка, да.

якщо все зробити класно - торт буде різатись ножем легко, як желе.
ківі і журавлина своєю кислинкою чудово відволікають від солодкого тіста і крему.
поглощать сію прєлєсть найкраще, напевно, під
це

image Click to view



на один корж діаметром 28 см у мене йде 3 яйця, десь склянка цукру, борошно на глазок. і міксером все це, міксером! бжжжжжжжжжжжь
а, і вершків 0,5л

як видно на фото, крем у мене не стікав, бо надто довго збивала, вийшов загустий

приготуванню навчила мене Катя Ю. ще в 10му класі.
дякую їй за це.

я, фото, пєсєннік, ето прєкрасно!, кам ту май будуаррр, кулінда, спогади, музика, фрагменти

Previous post Next post
Up