(no subject)

Sep 15, 2009 09:10

я зробила сир! я його зробила! смачнющий, ніжний, мякий, жирний, такий, який звикла їсти з дитинства, такий, який можна їсти без сметани! і зробила я його БЕЗ теплової обробки! взагалі без зайвих рухів! ура! ииииии


мені це вже писали в коментах (дякую, volodymyr-ant), але раптом комусь захочеться спробувати, а як - не знаєте (вроді прощє парєной рєпи, а я от не знала), пишу пошагово
1. дати домашньому незбираному молоку скиснути і хай стоїть собі на сонці або біля батареї (в сезон, канєшна) і кисне далі. найзручніше лишити його в банці, щоб було видно, що там відбувається
2. а відбуватиметься там розшарування. коли біле і густе відокремиться від рідкого і прозорого і плаватиме у банці одним цілим желеподібним згустком, покласти подвійну марлю в друшляк і процідити.
3. звязати цю марлю і підвісити білу кулю з майбутнім сиром над мисочкою стікати. чим більше стече, тим сухіше вийде. я зняла таким, що навіть сметани не вимагав, хоча, напевно, ще можна було трохи віджати.
і всьо!

ето прєкрасно!, гітар гітар гітар гітаррр, кулінда, я

Previous post Next post
Up