У підтримку петриківського розпису на Дніпропетровщині збираються вкласти близько 1 млн грн

Apr 24, 2014 13:28


У Дніпропетровській обласній раді презентували програму розвитку петриківського розпису та концепцію створення центру розпису у Дніпропетровську. Участь у презентації взяли представники обласної влади, Петриківського району, культурних, туристичних та освітніх закладів Дніпропетровська.

Для збереження та розвитку петриківського розпису заплановано ряд заходів, серед яких: ремонт будинку культури і музею етнографії, побуту та народно-прикладної творчості Петриківки, придбання деревообробних верстатів та обладнання для дитячої художньої школи та інших шкіл району, заміна даху в Будинку дитячої творчості і переобладнання експозиції музею ім. Федора Панка.

Така модернізація дозволить втричі збільшити кількість відвідувачів до культурних закладів Петриківки, сподіваються автори програми. На реалізацію всіх заходів заплановано фінансування як з обласного - 978 тис. грн, так і з районного бюджету - 272,6 тис. грн.

Центр петриківського розпису у Дніпропетровську включатиме в себе виставкову та конференц-залу, приміщення для майстер-класів.

Також цього року заплановано проведення міжнародного фестивалю традиційних культур «Петриківський дивоцвіт». Окрім цього, планується ряд спільних проектів з іншими країнами світу - виставка у Республіці Азербайджан, Хорватії та ярмарок у Нижній Сілезії (Польща).

петриківські майстри, петриківський дивоцвіт, петриківський розпис, новини

Previous post Next post
Up