Трамп и леваки-пидарасы

Mar 31, 2023 16:43


Як відомо Велике журі присяжних Нью-Йорку проголосувало за звинувачення екс-президента США Дональда Трампа.

Які саме звинувачення будуть висунуті колишньому американському лідеру, поки що не відомо. Але їх буде не менше тридцяти.

Обвинувальний висновок буде оприлюднено найближчими днями.

Також Трампу буде запропоновано добровільно здатися владі.

Це вперше в історії США, коли екс-президент стає фігурантом кримінальної справи.

Мова йде про епізод, пов'язаний з підкупом виборчим штабом Трампа порноакторки Стормі Деніелс під час виборчої кампанії 2016 року, коли їй було передано гроші з передвиборчого фонду в обмін на мовчання про сексуальний зв'язок з Трампом.

Тут одразу виникає декілька запитань:

1. Де американські прокурори примудрилися знайти в цій історії аж цілих 30 пунктів звинувачення.

2. Сама собою спроба засудити Трампа за виплату грошей порноакторці є прерогативою виборчого правосуддя. Адже Трампа по суті звинувачують у неправильному заповненні податкової звітності із зазначенням цієї виплати.

3. Також питання терміну давності у таких справах - який у Нью-Йорку становить два роки.

4. Та й чи сам Трамп платив гроші порноакторці чи ні. Адже він міг не мати до цього відношення.

Тим не менше, як вже заявив Трамп він не піде на угоду зі слідством щодо визнання вини але і немає наміру ховатись від суду.



В свою чергу губернатор штату Флорида Рон Десантіс заявив, що штат Флорида не допомагатиме штату Нью-Йорк щодо можливого запиту про екстрадицію Трампа, враховуючи «сумнівні обставини справи».

Спікер Палати представників Кевін Маккарті вже пообіцяв, що прокуратура Манхеттена понесе відповідальність за завдання «непоправної шкоди» США зі спробою втрутитися в президентські перегони.

З юридичної точки зору справа проти Трампа навряд чи вплине на його президентську кампанію, навіть якщо він буде засуджений - в Конституції США немає вимоги, щоб претенденти на вищу посаду мали чисте кримінальне минуле, а також існує консенсус, що штатам заборонено вводити власні обмеження для кандидатів.

Але варто було темі кримінального переслідування Трампа актуалізуватися у ЗМІ, як його внутрішньопартійні рейтинги стрімко поповзли вгору.

Логіка республіканців проста: раз демократи хочуть посадити Трампа, отже, саме його вони вважають своїм найнебезпечнішим конкурентом, який має шанси на перемогу, а отже - саме його і треба висувати на президентських виборах.

Тим більше, що звинувачення Трампу висунув прокурор Манхеттена Елвін Брегг - один із тих, хто був обраний на цю посаду на хвилі БЛМ за гроші Сороса.

Як би там не було - це все свідчить про серйозність намірів адміністрації Байдена (і загалом Демократичної партії США) «задавити» Трампа, не давши йому стати кандидатом від республіканців на президентських виборах 2024 року та виграти їх.

Якщо адміністрація Байдена все ж таки заарештує Трампа, то замість виборчої кампанії може отримаюти потужну хвилю протестів (скоріше за все, із застосуванням сили) з боку республіканської. громадськості, результат якої поки що передбачити складно.

трамп

Previous post Next post
Up