Володимир Зеленський розглянув електронну петицію,про зміну назви "Росія" на "МОСКОВІЯ"

Mar 11, 2023 06:25





авторка якої Шахворостова Валерія пропонує офіційно перейменувати назву "Росія" на "Московія".

Також вона пропонує замінити терміни "російський" на "московський", а "Російська Федерація" - на "Московська федерація».

Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Петиція набрала понад 25 тисяч електронних підписів.

«Історичною назвою Росії є Московія. Те саме стосується державних утворень Московського князівства, Московського царства, імперії. Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI-XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва. 22 жовтня 1721 року, - тобто 301 рік тому, - московський цар Петро I проголосив Московське царство «Российской империей»», - розповіла авторка петиції.

відповідь НЄЛОХА КАКАЯРАЗНІЦА

«Назви географічних об'єктів, що використовуються в Україні, у тому числі інших країн світу, підлягають обліку та державній реєстрації спеціально уповноваженим органом виконавчої влади з питань географічних назв. Порядок створення та ведення Державного реєстру географічних назв, а також надання інформації щодо встановлення географічних назв для їх реєстрації визначається Положенням про Державний реєстр географічних назв, що затверджується Кабінетом Міністрів України», - відповів президент України.



Також він пояснив, що згадана вище пропозиція має також міжнародно-правові аспекти. Адже статистичним відділом Департаменту з економічних та соціальних питань Секретаріату ООН розроблено та опубліковано у виданні Статистичні документи перелік країн та регіонів, що містить назви відповідних країн та регіонів в алфавітному порядку, їх тризначні цифрові коди, які використовуються для статистичних цілей.

«Таким чином, порушене у петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки. З урахуванням зазначеного я звернувся до Прем'єр-міністра України з проханням щодо його комплексного опрацювання, зокрема із залученням наукових установ, та інформування мене та автора петиції про результати», - резюмував Зеленський.

p.S  ПІШОВ НАХУЙ ЗЕЛЕНА МОСКОВСЬКА ПРОСТІТУТКА

еврейская мафия, ЗЕдебили, ЗЕЛЕНСКИЙ, ЖИДОКАЦАПЫ

Previous post Next post
Up