В тему про "один народ"

Jul 31, 2021 08:21

Само название "Русский" возникло после указа Петра I с 1721 октября о создании Российской Империи вместо Московии, с одновременным переносом столицы из Москвы в Санкт-Петербург.

Read more... )

разоблачение, поддержка Украины, Україна, руцкимирЪ, Птн, Великое Унижение К-ц-пни, Россия

Leave a comment

Comments 3

lj_frank_bot July 31 2021, 05:23:43 UTC
Здравствуйте!
Система категоризации Живого Журнала посчитала, что вашу запись можно отнести к категории: Общество.
Если вы считаете, что система ошиблась - напишите об этом в ответе на этот комментарий. Ваша обратная связь поможет сделать систему точнее.
Фрэнк,
команда ЖЖ.

Reply


roar22 July 31 2021, 18:28:06 UTC

lg_hater August 2 2021, 00:58:51 UTC
Ні. Самозваний імператор назвав свою "імперію" російською. Ломоносов, конструюючи для неї універсальне койне, склав у 1755р. граматику російського їзика. "Русскіє" з'являються лише в наступному, 19 сторіччі. Як наслідок зусиль німкені, що раптом стала імператрицею варварів, з "абрусєнія" своїх підданих, незалежно від їхньої етнічної приналежності.

Пушкін, ровесник століття, ще не вживав цього слова відносно московитів. В нього, як і в Державіна, скорочений варіант росіянина: "Кто устоит в неравном споре: кичливый лях иль верный росс?" Втім, саме слово вже було: "здесь русской дух". У Лермонтова теж воно є: "чужие изорвать мундиры о русские штыки", Але людей "русскімі" цей теж, здається, не називає. Принаймні, не можу пригадати, щоб він це робив. А от вже в Некрасова з'являються "русскіє женщини", в Гоголя "русскіє расскази", й понеслося. Але то вже друга половина 19 ст.

А от що твердить лукавий хуйлостанський офіціоз"слова Россия, росс господствовали [....]. Лишь начиная с произведений Н.М. Карамзина возрождается народная форма ( ... )

Reply


Leave a comment

Up