Це подія, шановне панство

Jan 05, 2021 20:17


   Нацгвардія України розпочинає розробку своєї доктрини за принципами НАТО.

Так, нацгвардія - це трошки МВСівська структура, яка навіть входить до Міжнародної асоціації сил жандармерії та поліції. Хоча, у разі введення на території України воєнного стану вона перекидається (частково) у підпорядкування Міністерству оборони.

Я так розумію, що наразі нацгвардія не має ніякої доктрини взагалі. Крім того, найвеличнійший янелох хотів прибрати ії собі, під своє командування і звертався з цього приводу до Верховної Ради ще 30-го серпня 2019 року. Але чи то питання зависло у повітрі, чи то заборонив Арсен Борисович, чи то нам просто не все розповідають, як наприклад, коли Мендель верещала, що гідрант та говнокомандувач отдихать ізволят у Буковелі, а воно насправді стирчало в Омані. Можливо саме тому, щоб дати по хтивим ручкам нашого (прости, господи) президента, доктрина нацгвардії й розробляється, а участь у ії розрбці беруть представники Збройних сил Канади та США.

Боятися доктрини не треба. Це лише система офіційних поглядів і положень, що встановлює напрямок військового будівництва, підготовки країни і збройних сил до війни, способи і форми її ведення. Тобто, нацгвардія визначається, що ії надалі робити у різних випадках, як то, наприклад, коли на теріторію України пруться зелені чоловічки з відірваними військовими нашивками, ховаючись за цівільними.



Що, ж принаймні, це початок, принаймні наша країна робить перші кроки до членства у НАТО. Добре, нехай першою структурою, яка працюватиме за НАТОвською доктриною буде саме нацгвардія.

Я не проти.

Але бажано б не зупинятися на цьому.

Україна, НАТО

Previous post Next post
Up