Нічого не змінюється

Sep 23, 2020 20:29


   Стрічка новин палає та димить. Джавелин схибив! Ракета не вилетіла! Сам (прости, господи) президент прилетів на полігон Широкий Лан, щоб подивитись на це диво закордонної військової техники, а воно не спрацювало!

Капець! Зрада зрадна!

Ось так виглядає укрнетовська стрічка новин Миколаєва та області:



Слід зазначити, що на полігоні Широкий Лан відбуваються не пуски ракет з Джавелина, а військові навчання "Об'єднані зусилля-2020", на яких присутні спостерігачі зі Сполучених Штатів, Британії та Канади. Задіяно авіацію та бронетехніку, відпрацьовується штурм та зачистка населених пунктів, які окуповано ворогом - а управління відбувається за стандартами НАТО.

І що з цього бачать наші медийники? «Ні вистріліла, ні сработал». ГГГГГ лише не вистачає; їм треба попрацювати над цим.



Доречі, мені добре знайома така подача інформації. У 99-му на тому ж полігоні відбомбилась вся наявна на той момент авіація України (звісно, прилітало по одному представнику від кожної частини). На КДП полігону було повно отієї мразоти, яка називає себе журналістами, до них приставили замполіта авіаційного корпусу, до якого належав цей полігон, у чині полковника - а він все показував та розповідав. Всі відбомбились добре, але  був інцидент: не відбулась повітряна розвідка погоди, бо літак, який мав ії виконувати, чомусь не злетів, почали розбиратися у причинах, а керівник польотів на полігоні своїм рішенням скасував розвідку погоди взагалі, бо погода стояла добра та не потребувала розвідки.

Ну, ви вірно здогадались, що наступного дня у ЗМІ стояв вереск та лемент про те, як не злетів бойовий літак, а деякі борзописці взагалі видали висер про зірвані навчання. І цю всю мразоту, нагадаю ще раз, всюди водили, все показували та розтлумачували, дозволяли знімати вибухи на мішенному полі, а після навчань ще й напхали нахаляву на бенкеті - і ніякого мерзенного виилупка не вдавило.

21 рік пройшов, а стандарти української журналістики анітрохи не змінились.

Ну а Джавелин, так, дійсно не спрацював, і особисто мене це жодного разу не дивує. Всі ж знають, що з початку зомбіапокаліпсиса в Україні там де побував Володимир Олександрович Зеленський постійно щось відбувається - то підтоплення, то пожежа, а ось тут ракета не вилетіла.

І це я зараз не жартую - це закономірність, яку ще неможливо пояснити, але вже треба прийняти.

Нічого не змінюється. Все стабільно.

мрази, происшествия, музыка войны, ТОП

Previous post Next post
Up