Як Туреччина забезпечує агресора в Криму будівельними матеріалами

Jun 16, 2020 11:05



Судно під прапором Того доставило гіпс з Туреччини в окупований Севастополь

Завантаження в Мерсіні
PRINCESS M (IMO: 7528556, MMSI: 671159100, Позивний: 5VHJ2, Прапор: Togo [TG]) прийшло з сирійського порту Тартус в турецький порт Мерсін для завантаження гіпсом.
1 червня 2020 PRINCESS M почала завантаження 3500 тон гіпсових сумішей турецького виробництва.
Ввечері 4 червня PRINCESS M вийшла з порту Мерсін, вказавши порт призначення Таганрог.
PRINCESS M вчинила так, як і багато порушників до неї, які доставляли гіпс з турецького порту Мерсін для таганрогської компанії “Эстет-гипс”, про що регулярно повідомляють журналісти проєкту SeaKrime.
Про компанію “Эстет-гипс”, яка займається регулярним постачанням гіпсових матеріалів в окупований Крим, журналісти проєкту SeaKrime вже писали в 2018 році. Тоді гіпс доставляли з іншого турецького порту - Ереглі.
Директорка компанії “Эстет-гипс” Каминская Евгения Владимировна (в Чистилищі), засновниця Башкатова Наталья Сергеевна (в Чистилищі).
На сайті компанії “Эстет-гипс” вказано про наявність складського приміщення в Севастополі, роботу в Криму, а також що компанія є ексклюзивним постачальником на півдні РФ продукції турецької компанії GIPS GELISTIRILMIS INS.MLZ.VE PERLITLI SIVA SAN.TIC.A.S.
Взаємодія “Эстет-гипс” з турецькою компанією GIPS GELISTIRILMIS INS.MLZ.VE PERLITLI SIVA SAN.TIC.A.S. підтверджується і в інших відкритих джерелах.
Турецька компанія GIPS GELISTIRILMIS INS.MLZ.VE PERLITLI SIVA SAN.TIC.A.S. (сайт, ФБ, Твіттер, Інстаграм) має головний офіс в Анкарі та 2 фабрики - в Анкарі і Мерсіні.
Також з відкритих джерел відомо, що турецька компанія під торговою маркою EUROGIPS займається бізнесом в Україні, постачає на український ринок гіпсові суміші.
Турецька компанія не може не знати про те, що бере участь в нанесенні шкоди державі Україна. На сайті її партнера прямо вказано, що “Эстет-гипс” займається бізнесом в окупованому Криму, оприлюднені журналістські розслідування проєкту SeaKrime про регулярне завезення гіпсової продукції в закритий порт Севастополь в окупованому Криму.
Розвантаження в окупованому Севастополі
8 червня капітан судна PRINCESS M після проходу в Чорне море протокою Босфор вимкнув судновий транспондер.
10.06.2020 близько 11-ї години дня зафіксовано момент заходження судна PRINCESS M в Камишову бухту.
В роботу веб-камер в Камишовій бухті було здійснено втручання, метою якого є протидія нашій журналістській діяльності. Перед заходженням PRINCESS M камери вимкнули і вони почали транслювати зображення з архіву.
В Камишовій бухті судно було ошвартовано до причалі №210. Після розвантаження PRINCESS M вийшла з Камишової бухти ввечері 14.06.2020 і направилась в сторону Босфору.
Отже, судно PRINCESS M під тоголезським прапором порушило Державний кордон України, доставивши партію гіпсу 3500 тон в окупований Севастополь. В розслідуванні встановлено турецьку компанію-виробника продукції, яку регулярно завозить в Крим російська компанія “Эстет-гипс” з Таганрога.
Отже, до недобросовісних учасників бізнес-відносин державними органами України мають бути застосовані жорсткі санкції, однак реакція з боку нашої держави на такі приклади дотепер відсутня.
Джерело

разоблачение, руцкимирЪ, экономика, волонтеры, Россия, Україна, армия РФ в Украине, расследование, Крым

Previous post Next post
Up