Шосте засідання у справі МН17: доводи Кремля розсипаються на очах

Jun 11, 2020 15:20



У судовому комплексі «Схіпхол» у Нідерландах закінчилося шосте судове засідання у справі МН17, в ході якого прокурори оприлюднювали деталі розслідування.
Так, прокурор Тайс Бергер повідомив, що є свідок, який бачив «Бук» і запуск ракети. Крім того, йшлося про дослідження роботи ракет ЗРК «Бук», тож були випробувані два типи ракети - 9М38 та 9M28-M1.
Також у залі суду заслухали перехоплені телефонні розмови, за якими змогли ідентифікувати бойовиків.
Таким чином, прокурор Вард Фердінандуссе зазначив, що четверо підозрюваних: громадяни РФ - колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» генерал Ігор Гіркін (на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ), глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов, а також громадянин України - Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР» - не є комбатантами з точки зору міжнародного права, тож не можуть скористатися імунітетом!
Тож, нідерландська сторона констатувала відсутність перешкод для їх кримінального переслідування.
Кремль, який весь цей час наполягав на версії «вибуху», вирішив змінити риторику і погодився з тим, що літак було збито з «Бука». Однак наразі РФ наполягає, що цей «Бук» є українським і стріляв з села Зарощенське. Кремль навіть продемонстрував супутникові знімки української бази, де 14 липня «Бук» є, а на другому від 17 липня - його вже немає.
Проте, коли JIT запросили супутниковий знімок української військової в Європейському космічному агентстві, виявилося, що з бази нічого не зникло, да й не могло зникнути, адже єдиний на базі «Бук» - в неробочому стані!
Ще на прес-конференції у 2014 році міністерство оборони РФ продемонструвало фото, де нібито видно українські «Буки» в районі селища Зарощенське. Єдине, що не врахував Кремль, відповідно до офіційних даних метеорологічних служб, в той день було настільки хмарно, що зробити такий знімок було б технічно неможливо.
Більш того, незважаючи на те, що JIT неодноразово впродовж декількох років звертався до Росії з проханням надати оригінал цих фото, Москва так нічого й не прислала, а потім заявила, що оригінали «не збереглися».
І це ще не все! Навіть якби російські супутники дійсно змогли б зробити фото крізь хмари, це навряд чи щось кардинально змінило! Адже у ті дні селище Зарощенське було під контролем «ДНР», про що говорять не лише чисельні свідки, а й перехоплені переговори бойовиків, які й самі були шоковані версією Москви про постріл з території села Зарощенське.
Окрім цього, однім з важливих «доказів» МО РФ є відео «Бука» без однієї ракети, який пересувався в районі Луганська, стверджуючи, що адрес на рекламному плакаті - місто Красноармійськ, який тоді знаходився під контролем України.
Казус цього відео полягає у тому, що в Красноармійську (наразі Покровськ) немає і ніколи не було вулиці Дніпропетровська, яка нібито значилася на рекламному плакаті. Більш того, JIT вдалося одержати оригінал цього відео, і метадані підтвердили, що воно знято в Луганську (і ніякої адреси з вулицею Дніпропетровська на ньому, зрозуміло немає). І коли JIT звернулося до Міноборони з проханням надати відомі дані щодо цього відео, міністерство відповіло, що воно … ФЕЙКОВЕ!, вочевидь забувши, що самі надавали його на прес-конференції!
Ще 28 травня JIT запросила у Росії дані про дату виробництва та приналежності фрагментів ракети, яку було знайдено на місці катастрофи. Росія заявила, що цей номер ракети, надійшов до озброєння 223-ій зенітно-ракетній бригаді в Україні, і що російська влада має документальне підтвердження акту передачі ракети в цю військову частину. Зрозуміло, що незважаючи на чисельні прохання JIT, Москва не надала цей документ!
Отже, наступне засідання суду відбудеться 22 червня, тож захист матиме змогу «відреагувати» на все, що було представлено. Чекаємо на нові «сенсації»!
Джерело: https://inozmi.info/zaversheno-shoste-zasidannya-u-spravi-mn17-fejky-kremlya-tanut-na-ochah/

гарні новини, мрази, руцкимирЪ, правду говорить легко и приятно, Россия, Гаага, санкции, армия РФ в Украине, Европа, разоблачение, Птн, Великое Унижение К-ц-пни, Україна, происшествия, расследование, ДНР/ЛНР

Previous post Next post
Up