Школяр "порвав" чернігівський Євромайдан вироком Януковичу

Dec 13, 2013 12:51

image Click to view



http://www.youtube.com/watch?v=xVURgyaiUO0

Давиду Тарасенку лише 11 років, він навчається в шостому класі СШ №3. За словами хлопчика, він повертався додому після закінчення уроків у другу зміну, побачив якийсь мітинг у центрі міста і вирішив підійти й подивитись. А коли ведучий почав запитувати у людей, чому вони тут, не розгубився, зібрався з думками і виступив. Та так чітко, що йому аплодували всі присутні. Коли увечері того самого дня журналіст розмістив це відео на місцевому новинному сайті, невдовзі воно зібрало тисячі переглядів і десятки коментарів. Хтось щиро підтримував хлопчика, а хтось написав, що дітям не місце в політичній грі.

До речі, батьки хлопчика на той момент не були присутні на мітингу і навіть не знали про рішучий вчинок свого сина. Звичайно, вони пишаються тим, що Давид не боїться висловлювати своєї думки, не за віком розумний, але водночас побоюються, щоб учителі й особливо адміністрація школи не почали тиснути на хлопчину, занижуючи йому оцінки або чіпляючись без причини. З чуток, навіть директора школи вже викликали на килим до вищестоящого керівництва для розмови на цю тему. Хоча, можливо, його викликали зовсім з іншого приводу. Ми ж сподіваємося, що сміливий хлопчик не постраждає за свободу слова і висловлювань, які гарантовані Конституцією України. Тетяна Анатоліївна, класний керівник хлопчика, зауважила «Дню»: «Єдине, що я можу сказати: Давид - це дитина, у якої уже формується особистість і власний погляд на цей світ».

До речі, наступного вечора Давид прийшов на мітинг у Чернігові вже з групою підтримки - своїми друзями та однокласниками, і разом вони заспівали пісню, щоб підтримати всіх присутніх. А кореспондент «Дня» напросився в гості до хлопчика, щоб познайомитися з Давидом та його батьками ближче і розповісти читачам, у якій сім’ї зростає юний патріот.

Більше тут: http://svoboda.fm/politics/ukraine/227316.html

Чернігів, Майдан, небайдужість, нація, youtube-відео, діти

Previous post Next post
Up