Учора зняла першыя кабачкі. Мяркуючы па завязі, ураджай чакаецца магутны :-) А я ведаю толькі тры стравы з кабачкоў: кабачковыя аладкі, смажаныя кабачкі па рэцэпце спадарыні veragodna і амлет з кабачкамі і іншай гароднінай
( Read more... )
Адразу есці, у халодным выглядзе мне больш падабаецца. Кабачкі чышчу і рэжу на маленькія кубікі, кідаю ў вялікі тэфлонавы рондаль, наліваю алей і на невялікі агонь. Чышчу цыбулю і моркву, тру на электратарцы і туды ж у рондаль. Можна і на патэльні, але мне ў рондалі зручней, бо спачатку кабачкоў шмат і пакуль яны не пачнуць пратушвацца будзе нязручна мяшаць. Можна дадаць кетчуп ці таматную пасту. Пасаліць, натуральна)) Тушу, пакуль не стане падобна да кашы. Спачатку пад накрыўкай, потым без, бо кабачкі могуць пусціць шмат соку, а кабачковы суп - не маё)) Гатовую ікру можна пасыпаць якой зелянушкай. Я люблю халодную ікру накласці на кавалак чорнага хлеба.
Ну, вось гэта амаль як па рэцэпце, што калісьці даўно быў у блогу veragodna. Толькі там яшчэ, здаецца, была паніроўка кабачка ( яйка і мука), а на закуску - соус ( маянэз, часнык і кроп). Хаця я дакладна зараз не ўзгадаю, што менавіта было ў арыгінале, а што я ўжо сама дадала :-) Але я раблю менавіта так. Можна маянэз напалам са смятанай.
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment