Пляцок "Післяріздвяний бакалійник"

Jan 12, 2008 00:31

Так сталося, шо після Різдвяного кухонного шалу в мене залишилося -
  • горнятко перетертого маку без нічого (незнати чому відклала)
  • шклянка родзинок
  • мішечок кураги і пригорща фініків
  • троха горіхів
  • пів чоколядки
  • 2 банани і 1 яблуко.
З півтори пачки маргарини, 5 шклянок муки, порошку до печення, 2 яєць (білки - на пінку, жовтки - в тісто), пів шклянки цукру і 5 ложок кефіру замісила тісто. Поклала на годину в холодильник.
Тим часом - запарила і порізала фініки і курагу, підсмажила горішки, і вимісила їх з фініками, запарила родзинки, порізала банани і яблуко.

На змащену бритванку розкатала тісто, поколола виделкою.
Намазала зверху перетертим маком, на то - усі ті складники, і зверху - пінку з білків.

В 220-250* пічку на пів години-40 хвилин.
Потім як ще горяче - потерти зверху чоколядку.

А той мій чудовий сусід підгянув у вікно і намалював!



печене, смачне щось

Previous post Next post
Up