Прітене молоко

Oct 28, 2008 13:27

Я не знаю, як воно правильно пишеться, вимовляється часом як "прєтене". Також не знаю, чи етимологія має шось від "прєтяти" - в сенсі "ховати"...

Колись то робилося так - квасне молоко змішувалося з сиром, дрібно порізаним кропом, кмінком, солилося, перчилося і їлося ложкою. Воно має бути рідке, а не як сир зі сметаною, досить солене. Файно замість сиру дати бриндзі, тоді солити не треба.

А нині була варіація на тему - підсолений кефір з кропом і дрібними сухариками. (сухарики сушила вчора, до горохової зупки з реберцями)

Сухарики відразу не розмокають, п*єш собі кефір і відразу хрумтиш (:

шось з нічого, готованнє для лінюхів, смачне щось

Previous post Next post
Up