А мій бідончик жене самогончик...

Dec 03, 2017 18:44

Здійснилося! Причому не вперше, а вже втретє, просто не хотів хвалитися одразу, вирішив, що треба принаймні тричі переконатися, що все в порядку. Отже, 24 жовтня цього року я нарешті здійснив давній задум, і в кооперації з перевіреним товаришем перейшов у статус виробників міцного алкоголю, у вульгарному трактуванні - самогонщиків.


Read more... )

ОНИ наступают!, самогон-вино-пиво

Leave a comment

ars333 December 3 2017, 20:26:06 UTC

Круто! А как на вкус?
Приятелю вчера подарили аппарат размером с тромбон, и мы его тут же опробовали. Получилось неизвестно что, я в рот взять не рискнул из-за дикого духмана ацетона или дихлорэтана. Знаю, что нормальный продукт получается только после множества проб и ошибок.

Reply

euthanasepam December 3 2017, 20:44:58 UTC
Ваш приятель точно самогон гнав?

Reply

ars333 December 3 2017, 20:47:28 UTC
Я понимаю намек, но в теории там сначала идет ацетон. Потом, при повышении температуры спирт.

Reply

euthanasepam December 3 2017, 20:54:33 UTC
Отже треба будувати ректифікаційну колону. Маленьку.

Reply

pan_baklazhan December 3 2017, 20:57:26 UTC
А на фіга? Тож буде той самий спирт-ректифікат, що й у "водці". Тобто, економічний ефект буде, а от смакового - ніякого.

Reply

euthanasepam December 3 2017, 21:03:28 UTC
Гадаю, що той самий не буде.

Те, що лляють в магазинний продукт, часом так смердить, що аж страх бере. І вода з крану. То смердить все по-різному, але все смердить.

А те, що має назву спирт етиловий ректифікований абсолютований, кажуть, дає специфічний, мало не солодкуватий смак і не має характерного смороду казьонки. А ще добра вода має бути.

Ну але то таке. Теорія без практики.

Reply

ars333 December 3 2017, 21:00:56 UTC
Да, именно так этот фагот и вставили в скороварку.

Reply

pan_baklazhan December 3 2017, 20:56:19 UTC
Смак одразу ж був чудовим, насиченим, з ароматом того, з чого варили - варення та фруктів. Перший та другий раз гнали під керівництвом досвіченого майстра. Він спростував міф, що першу порцію треба зливати, мовляв, там гидота. Бо логіки в тому не бачить - і так і було.

От на третій раз, коли гнали самі, напій вийшов мутнуватим. Причин не зрозуміли, в гуглі надається великий список можливих проблем, але поки не розібралися. Зате я вдома профільтрував спеціальним фільтрувальним папіром (подвійним), і все чудово очистилося до прозорості. Вчора якраз товариш святкував в вузькому колі день народження, ми влаштували на трьох презентацію. Він ще й понастоював на різних ягодах. Але моя позиція, що це необов"язково, і хороший продукт можна пити й сам по собі. Ну, то таке, якраз що справа смаку. Але примітно, що мадяри настоянками з палинки не балуються, продають по видах сировини, і в них їх десятки видів, включно з палинкою з шовковиці, кизилу тощо. Ну в них і дорогі вони доста...

Reply


Leave a comment

Up