"Джойнт", як його розумію я

Sep 13, 2016 23:56

Поділюся лайфхаком, який я засвоїв практичними заняттями, не додумавшись полізти за порадами в інтернет. А може, там такого способу й нема?

Отже, хто мене знає, той в курсі, що я тютюнник-аматор, і споживаю (в обмеженій кількості) переважно власну продукцію, або її ж в суміші з покупним тютюном.  Раніше надавав перевагу люлькам, але останнім часом користуюсь іншою методою - роблю "джойнти" (але тютюнові, не травяні!), беручи за основу папіроси "Бєломор", джерело яких виявив на місцевому базарі.

Звісно, можна піти примітивним шляхом старих планокурів, для яких десь до середині 90-х і існував "Бєломор". Але хіба школота з бульбуляторами про це в курсі? А мій спосіб дає суттєву економію, і при цьому виходить пристойна продукція. Ділюся - не шкода.

Отже, крок перший. Беру папіросину, витрушую з неї тютюн, а тоді зрушую курильну частину майже на довжину картонного мундштука:




Витрушений тютюн пускаю на суміш, або, якщо хочеться чистого смаку, відкладаю в банку "на запас".

Крок 2. Олівцем набиваю отриману  збільшену в розмірі гільзу тією сумішшю, якої наразі душа хоче. У мене це й "балканський мікс" (власний тютюн + покупний з екс-Югославії), й свій тютюн+своя м'ята, чи свій тютюн+витрушений "бєломор"...







Крок 3. Окрема тема - фільтр. Окрім другорядної функції (типа захисту легенів) він виконує й головну - не дає тютюну просипатися скрізь папіросу. Фільтр можна зкрутити з папірця, а деколи - суто для себе - використовую "чинарик" з викурених саморобних сигарет (купую порожні гільзи з фільтром, і набиваю їх вище означеними сумішамі).




Крок 4. Важливо робити ці цигаретлики транспортабельними (аби взяти їх із собою на п'янку чи в подорож). Тому тим же олівцем відпрацьованим рухом папіроса закупорюється і має такий вигляд:




Кінцева продукція має такий вигляд (поруч - вихідна оригінальна "Бєломоріна"):




або такий:




Ну, й на правах самореклями (бо сезон вдався, врожай зібрав нормальний):

Тютюн - недорого, насіння - в подарунок

зацени!, табаководство

Previous post Next post
Up